KezdőlapAutomobilSenna így hajtotta meg a Miami Nagydíj helyszínén a McLaren Arturát

Senna így hajtotta meg a Miami Nagydíj helyszínén a McLaren Arturát

-

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Formula-1-es Miami Nagydíj első futamát, amely egyike a két állandó amerikai versenynek a versenynaptárban, és hamarosan egyike lesz a háromnak az Egyesült-Államokban.

A versenyt az vadiúj, épített Miami International Autodrome-on rendezték, egy ideiglenes pályán. Ez a Miami Dolphins Hard Rock Stadion körül húzódik, és ebben a videóban első kézből, egy McLaren Artura szuperautó volánja mögül élvezhető a látvány.

A „sofőr” Bruno Senna, a korábbi F1-es és Formula E pilóta, valamint az F1-es legenda, Ayrton Senna unokaöccse. A 3,36 mérföldes pálya mind a 19 kanyarján végigvezet minket, és beszél a 671 lóerős Artura teljesítményéről. Ezen akció valójában a plug-in hibrid szuperautó észak-amerikai dinamikus bemutatkozása volt. Így nyilatkozott az autóról Senna:

„Az Artura egy olyan autó, amely nagyon adja, különösen pályán; sima és kifinomult, de van benne egy agresszív én is, amely csak arra vár, hogy felfedezzük, ahogy az elektromotort az erős V6-os motorral kombinálva használjuk.”

Az Arturát egy 2,9 literes, duplaturbós V6-os motor és egy villanymotor hajtja, melynek a sebességváltóba, jelen esetben egy 8 fokozatú duplakuplungos automatába van integrálva. Ez igen elmarad a mechanikailag hasonló, 818 lóerős Ferrari 296 GTB-től, de a McLaren szénszálas kasznival büszkélkedhet, míg a Ferrari ragaszkodik az alumíniumszerkezethez. A teljesítménybecslések szerint a 0-60 métföld/órás sebesség 3,0 másodperc, a 0-124 métföld/órás sebesség 8,3 másodperc, a 0-186 métföld/órás sebesség pedig 21,5 másodperc alatt érhető el, a 205 métföld/órás végsebességre korlátozva. A negyed mérföldes idő 10,7 másodperc.

Az Artura ára 225 000 dollárról indul.