Sebastian Vettel elmondta, mely területeken kell még fejlődnie

Sebastian Vettel hosszú éveket töltött a Ferrarinál, ám 2021-ben a négyszeres világbajnoknak új kihívásokkal kell szembenéznie: az Aston Martin csapatánál számos területen alkalmazkodnia kell a megváltozott körülményekhez, melyek közül a német több kritikus pontot is kiemelt.

Sebastian Vettel, Aston Martin

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

A négyszeres világbajnok 2020 elején meglehetősen váratlanul ülés nélkül maradt a 2021-es idényre, hiszen a Ferrari kijelentette, hogy nem számít többé a német szolgálataira. Vettelnek ezt követően a Racing Point alapjaira épülő Aston Martin kínált szerződést.

Az első éles bevetése Vettelnek a háromnapos előszezoni tesztidőszak volt, ahol azonban nem alakultak számára fényesen az események. A négyszeres világbajnokot folyamatosan technikai meghibásodások hátráltatták, ami miatt a többiekhez képest kevés kört tudott teljesíteni. Vettel ezt követően több olyan területet is kiemelt, ahol még van hova fejlődnie.

Még több F1 hír:

„Az autóban a kormány másnak érződik, mivel ez egy másik egység. Nyilvánvalóan minden F1-es autó rendelkezik szervokormánnyal, de minden szervokormány kissé másképp van beállítva, és ezért mások a benyomások, mert amikor vezetsz, a kerekek tulajdonképpen a kezeidben vannak, ez az a visszajelzés, amit kapsz.”

„Az autó más filozófiával rendelkezik. Ez egy különböző csapat, egy különböző autó, szóval másképp kell vezetni. Megköveteli, hogy másképp vezesd, egy másik erőforrással. Nem megyek bele a részletekbe, mert nem lenne korrekt összehasonlítani őket nyilvánosság előtt, de a természetüktől fogva ezek a dolgok különbözőek, és kis idő kell, hogy megszokd őket.”

 

Annak ellenére, hogy egy csapatváltás sok kihívással jár, hiszen új autóhoz, új erőforráshoz kell alkalmazkodnia, Sebastian Vettel nagyon élvezte az első közös napokat az Aston Martinnal. Elmondása szerint remek élmény volt számára végre valami újat kipróbálni, még ha minden nagyon összetett is, amihez idő kell, hogy hozzászokjon.

„Az autó belső részében is más a környezet, mármint ami a kényelmet illeti. A pedálok máshogy érződnek, és az ülés is más. Szóval ezek kis dolgok, de mindezen apró dolgok összeadódva fejtik ki a hatásukat.”

Édesapja előtt tiszteleg Mick Schumacher az új sisakfestésével! (képek)

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hogyan válhatott a Mercedes a Forma-1 legmegbízhatóbb csapatává?
Következő cikk McLaren: „Könnyen lehettünk volna ötödikek is...”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország