DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumachert bosszantják Steiner kritikái

Ralf Schumachert elég dühös lett attól, ahogyan a Haas csapatfőnöke beszélt Mickről. A korábbi F1-es pilóta szerint ő nagyon másképp reagált volna a kritikákra, mint az unokaöccse.

Nincs könnyű helyzetben idén a Haas csapata. Az amerikai istálló szinte egyáltalában nem fejlesztette az idei autót, helyette inkább a következő szezonra koncentrálnak, ahol az új szabályok miatt akár ők is jelentősen előreléphetnek. 2021-et ráadásul két újonc versenyzővel kezdték meg, bár Mick Schumacher és Nyikita Mazepin is folyamatosan fejlődik, valamint egyre több tapasztalatot gyűjtenek, még mindig sok hibát vétenek a versenyhétvégék során.

A csapatfőnök, Günther Steiner ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy igazából nem szeretnék megfékezni őket, de a sok baleset problémákat okozhat a költségvetés tekintetében.  A német pilóta teljesítményével kapcsolatban is elmondta, hogy mostanában túl sokszor hibázott, ez a kritika viszont nem nyerte el a tetszését a fiatal tehetség nagybátyjának.  

Ralf Schumacher szerint nem kellene egy pilótát ennyire nyilvánosan kritizálni és úgy véli, ebben az esetben nem biztos, hogy csak verbálisan vágott volna vissza a főnökének.

 



„A balesetek sajnálatosak, igen, de nekem azzal volt bajom, ahogyan Günther Steiner nyilvánosan kritizálta őt. Versenyzőként ezt nem tűrtem volna el és megragadtam volna. Erről megkérdezhetik akár Eddie Jordant is. Nagyon kedvelem Steinert, de ennek nem kellett volna megtörténnie, egyetlen versenyző sem akarja nyilvánosan olvasni, hogy a csapatfőnöke hogyan kritizálja őt. Ennek belsőleg kellene megtörténnie” ─ idézte Schumachert a PlanetF1.

A korábbi hatszoros futamgyőztes az unokaöccse átigazolásáról szóló pletykákra is kiért, úgy gondolja, jó lenne látni őt egy versenyképesebb autóban is hamarosan.

„Nagybácsiként természetesen jobban örülnék neki, mert úgy gondolom, hogy így nagyobb esélye lenne megmutatni a benne rejlő lehetőségeket. A Haas továbbra is együttműködik a Ferrarival, és Mattia Binotto nyilvánvalóan nagyon elégedett Mickkel, ahogyan azt nemrég egy interjúban is elmondta. Ez sokkal fontosabb a jövője szempontjából, mint a kritikák. Ha a csapatnak sikerül visszatérnie a régi sikereihez, nagyon boldog lennék. Megérdemelnék a szerelők is és Günther is. Mick szerintem rendkívül jól teljesít, teljesen más most, mint tavaly, amikor nagy volt a nyomás a Formula-2-ben. Az interjúkban is észrevehető, hogy egyre nyugodtabb és lazább” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: