Schumacher szerint Bottas komoly gondot okoz a Mercedesnek

Ralf Schumacher szerint Valtteri Bottas teljesítménye komoly problémát jelent a Mercedesnek a jövőre nézve, hiszen a finn láthatóan nem képes következetes teljesítményt nyújtani.

Ralf Schumacher

Ralf Schumacher

Carl Bingham / Motorsport Images

Valtteri Bottas talán eddigi legrosszabb szezonkezdetén van túl a Mercedesnél, hiszen Imolában és Monacóban kiesett a versenyből, az Azeri Nagydíjon pedig önerőből nem volt képes beverekedni magát a pontszerző helyek közé.

A finn futamgyőztes a bajnoki összetettben hatalmas lemaradásban van Hamiltonhoz képest, hiszen 54 pont választja el őt a brit rekordertől, amivel mindössze a 6. helyet foglalja el. Ralf Schumacher szerint Bottas formája erős problémát fog okozni a német gyártónak.

„Valtteri Bottas kétségtelenül egy olyan személy, aki rendkívül bonyolult” – írta a német a Sky Germany Forma-1-es összegzőjében. „Monacóban rendben volt, de Baku megint rosszul sikerült. Ez egy hatalmas probléma a Mercedesnek a világbajnoki harcában.”

Még több F1 hír:

„Az egyik oldalon ott van a csapatok bajnoksága, míg a másik oldalon természetesen a Hamiltonnak nyújtott segítsége, ami most teljes mértékig hiányzik. Mindig alávágásokról és stratégiákról beszélünk, és egy jó csapattárs rákényszeríthet egy másik alakulatot arra, amire csak akarod.”

„Ha ő nincs ütőtávolságon belül, ez nem fog működni. Ráadásul még le is tud lassítani egy versenytársat egy kicsivel a bokszkiállások előtt, szóval szükséged van egy kis távolságra mint vezető. A jelenlegi helyzet megmutatja Hamilton zsenialitását, hogyha megnézzük, mit csinált az autóval Bottashoz képest.”

Látva Bottas teljesítményét, egyre többen követelik azt a német gyártótól, hogy ültessék be George Russell-t a finn helyére, és adják meg neki a lehetősége, hogy bizonyíthasson egy versenyképes autóban a következő szezon során.

A Williams csapatfőnökének hirtelen távozni kellett

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az FIA azonnal válaszolt Rosberg kritikájára
Következő cikk Gasly szokatlan kéréssel állt elő az AlphaTaurinál

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország