Schumacher szereti a magyar pályát, de tudja, hogy jó időmérő fog kelleni

Mick Schumachert a Speedweek egy friss interjúban több dologról is kérdezte, például arról, hogy mit vár és mit remél a Magyar Nagydíjtól, mit fog csinálni a nyári szünetben, és hogy miként zajlik a munka a 2022-es autón.

Mick Schumacher, Haas VF-21

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

A német újonc a hétvégén arra a pályára tér vissza, ahol 2019-ben életében először tudott futamot nyerni a Formula 2-ben. Természetesen megkérdezték tőle, hogy milyen érzés lesz neki újra hazánkban versenyezni.

„Mindig is szerettem a helyszínt, mindig jó élményekkel lettem itt gazdagabb. A szurkolók csodásak, és az eredmények jól alakultak legtöbbször. Már várom a pályát, és ez egyben egy fejezet lezárása is lesz, hiszen utána jön a nyári szünet.”

„Az időmérőnek itt kiemelt szerepe van, mert a kevés egyenes és a DRS kicsi hatékonysága miatt nehéz előzni. A vezetés szempontjából nagyon folyékonynak lehet nevezni, emellett pedig általában meleg is van, ami szintén jó.”

Még több F1 hír:

Hogy mit vár Schumacher a magyarországi hétvégétől? Csodákat nem, de azért szeretne minél jobban teljesíteni. „A cél szerintem az lesz, mint mindig, vagyis a legjobb munkát akarjuk végezni, és kelleni fog egy jó időmérős kör. Fantasztikus lenne esetleg a Q2-be jutni – szerintem ez lehet a célunk.”

„A pálya ugyanakkor nagyon nehéz és technikás, de ettől még mindent bele kell adnunk.” Az előző hétvégén Silverstone-ban az F1 leleplezte a 2022-es autó prototípusát, amelyet mindent pilóta közelebbről is szemügyre vehetett.

„Én már izgatott vagyok a következő szezon miatt. Jól megy a csapattal való munka, és volt néhány megbeszélésünk is Olaszországban azokkal, akik a jövő évi autót tervezik, és eddig minden klappol. Remélhetőleg sikerül egy nagyobbat fejlődni, mert a csapatnak pont erre lenne szüksége.”

 


Ahogyan azt Schumacher is mondta, a Magyar Nagydíj lesz az első félév utolsó viadala, utána jön egy hosszabb szünet. Az istállók általában szeretnek ilyenkor megállni kicsit, és tartani egy rövidebb szabadságot, de a száguldó cirkusz persze sosem alszik teljesen.

„Én versenyeznék tovább, mert azt élvezem a legjobban, de azért mindenkire gondolni kell. A napok hosszúak, ez nem egy szokványos 9-től 5-ig munka. Már mindenki várja, hogy két hetet pihenhessen, laptopok és telefonok nélkül.”

„Én mindenképpen ki akarok kapcsolódni egy időre, hogy még erősebben térhessek vissza a szünetről, és keményen támadhassak a Spa, Zandvoort, Monza triplázás során. Vagyis egyenes vissza a munkába” – zárta az interjút Mick Schumacher.

Schumacher is elmondta véleményét a sprintkvalifikációról

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az FIA nem meri egymásnak ereszteni Hamiltont és Verstappent
Következő cikk „Olyan volt, mint egy szellem” – Lauda nürburgringi balesete 45 év távlatából

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország