Schumacher: nincs rajtam extra nyomás édesapám F1-es öröksége miatt

A Haas Forma–1-es újonca, Mick Schumacher elmondta, hogy büszkén hozza vissza a Schumacher nevet a sportágba, és nem gondolja úgy, hogy édesapja elképesztő öröksége extra terhet pakol majd az ő vállára.

Mick Schumacher, Haas F1 Team

Fotót készítette: Haas F1 Team

Mick Schumacher 30 évvel apja, Michael után mutatkozhat majd be a királykategóriában, ez pedig sok szurkoló és érintett számára lesz hatalmas pillanat. Mivel Michael Schumacher az F1 történetének egyik legsikeresebb pilótája, így felmerülhet a probléma, hogy fiára túl nagy nyomás nehezedik majd emiatt.

Mick azonban elmondta, hogy ő ezt nem érzi hátránynak. „Én sosem mondtam azt, hogy nyomást jelent, és szerintem nem is fogom mondani soha, mert nagyon boldog vagyok, hogy ezt a családnevet képviselhetem és hozhatom vissza a Forma–1-be” – mondta a fiatal német a Haas autójának bemutatásakor.

Még több F1 hír:

„Nagyon büszke vagyok rá. Ez egyfajta lökést is ad nekem, hogy minden egyes nap olyan keményen dolgozzam, amennyire csak tudok.” Schumacher csak öt volt, amikor apja utolsó F1-es bajnoki címét szerezte a Ferrarival, és 13 éves, amikor Michael 2012 végén visszavonult a szériából.

A 21 éves tehetség ennek ellenére úgy érzi, hogy indirekt módon így is sikerült fontos leckéket tanulnia az apjától az F1-ben való versenyzésről, például arról, hogy mennyire fontos a csapat, amellyel körülveszi magát a pilóta.

„Mindenképpen van pár különböző tényező. Számomra az a legnagyobb, és ezt már régóta csinálom én is, hogy egy igazán szoros köteléket akarok kialakítani a csapatommal. Nekem mindig ez a célom.”

„Ez az egyik erősség, és az is elképesztően fontos, hogy mentálisan minden szituációban a lehető legerősebbek legyünk. Jó hozzáállással kell elkezdenünk a szezont, és akkor remélhetőleg minden korábban megszerzett tapasztalat segít majd, hogy minél jobb teljesítményt nyújthassunk.”

 

Schumacher azt is felfedte, hogy sokat beszélgetett édesapja módszereiről Jock Clearrel, aki Michael versenymérnöke volt a Mercedesnél 2011-ben és ’12-ben, most pedig a Ferrari kötelékébe tartozó versenyzőkkel foglalkozik, így persze Mickkel is.

„Sokat beszélgettem Jock Clearrel az utóbbi években. Szerintem először még 2014-ben dolgoztunk együtt. Volt egy szimulátoros programom vele, amely igazán szórakoztató és érdekes volt, mert a gokartozásból érkeztem.”

„Arról is beszéltünk, hogy milyen volt a munka a különböző pilótákkal, és hogy ez miként volt összevethető az édesapámmal. Igazán érdekfeszítő volt. Sokat leírtam ezekből, és már nagyon várom, hogy szorosabban dolgozhassak vele ebben az évben.”

Nemsokára itt a Netflix sorozatának új évada!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Russell és Latifi is elmondta a véleményét a Williams különleges festéséről
Következő cikk Russell: A Mercedes nem ígért semmit 2022-re

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország