Schumacher: Nem Vasseur volt az első jelölt a Ferrarinál, de...

A korábbi F1-es futamgyőztes Ralf Schumacher szerint nem Frederic Vasseur volt a Ferrari első számú kiszemeltje a csapatfőnöki posztra, azonban hozzá tud adni a vörös istállóhoz a munkája.

Frederic Vasseur, Team Principal, Alfa Romeo Racing and Mattia Binotto, Team Principal, Ferrari

Frederic Vasseur, Team Principal, Alfa Romeo Racing and Mattia Binotto, Team Principal, Ferrari

Mark Sutton / Motorsport Images

Nemrég jelentették be hivatalosan, hogy az Alfa Romeo csapatától igazolt csapatfőnököt a Ferrari, és Frederic Vasseur veszi át Mattia Binotto helyét az istálló élén, míg a Sauber új vezérigazgatót igazolt a McLarentől Andreas Seidl személyében.

A korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher úgy gondolja, a francia szakember hozzá tud járulni a csapat sikeréhez, hiszen benne megvan az, ami szerinte a Scuderiánál hiányzik: a fegyelem.

„Azt gondolom, hogy Fred hozzá tud adni a Ferrari csapatához. A fegyelmével képes volt a semmiből felépíteni csapatokat. A Ferrariból pedig pont ez hiányzik jelenleg, meg vagyok győződve erről.”

Még több hír:

„De azt is tudjuk, hogy nem ő volt az első számú jelölt a csapatnál. Vasseur számára ez egy fontos lépés, többek között azért, mert szerintem nem volt jelölt az Audinál. Így minden összeállt” – tette hozzá Schumacher a Sky Germanynek.

Ralf Schumacher véleménye szerint kulcsfontosságú kérdés, hogy kiket tud átcsábítani a maranellói alakulathoz Vasseur, az viszont pozitív mellette, hogy mer egyértelmű döntéseket hozni:

„Először hitelt kell szereznie magának. Az első kérdés, hogy kit tud magával hozni a csapathoz. Azt gondolom, páran átjönnek majd a Saubertől, és ezt az is segíti, hogy jövőre már átszervezés lesz ott az Audi miatt - erről már Andreas Seidl is említést tett.”

„Ebből pedig Vasseur profitálhat, bár nehéz lesz számára megszokni a kultúrát és lépést tartani mindennel. Mindenesetre én bízom Vasseurben, mögötte áll a csapat, anyagilag pedig független, ezért mer egyértelmű döntéseket hozni” – fogalmazott a német.

Nic Hamilton: 2 hónap alatt a feje tetejére állt az életem!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk „A Red Bullnak ki kellene vásárolnia Lando Norrist!”
Következő cikk Helmut Marko reagált a Red Bull F1-es csapatát érintő pletykákra

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország