Schumacher hatalmas bukást vészelt át Dzsiddában - F1VILÁG.HU

Schumacher hatalmas bukást vészelt át Dzsiddában

HIRDETÉS
Közel egy órán át állt a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzése, miután a Q2-ben Mick Schumacher csúnya balesetet szenvedett a Haasszal. Az ijesztő jelenetek után a németet mentő vitte el a helyszínről, de a hivatalos közlések szerint nincsenek látható sérülései.
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 25: Mick Schumacher, Haas VF-22 during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Friday March 25, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A baleset öt perccel az időmérő második szakaszának vége előtt történt: a német versenyző a pálya egy sodrós részén, a 11-es kanyarban hajtott rá a kerékvetőre, ami kibillentette egyensúlyából a Haast, az autó pedig kétszer is a falhoz csapódott, mielőtt megállt, és alaposan összetört. Schumacher nem szállt ki az autójából Dr. Ian Roberts érkezéséig, majd a hírek szerint az orvosi csapat emelte ki a 23 éves versenyzőt a pilótafülkéből, akit mentőautóval a pályakórházba szállítottak. Időbe telt, mire megérkeztek az első hírmorzsák a német állapotáról, amelyek pozitív jelekről számoltak be, majd háromnegyed órával a történtek után Günther Steiner csapatvezető oszlatta el az aggodalmakat, amikor a Sky Sportsnak nyilatkozva megerősítette, Schumacheren nincsenek külső sérülések, és már anyjával, Corinnával is beszélt telefonon. Steiner azt is megerősítette, hogy a balesetet vezetői hiba okozta.

Hamarosan az FIA részéről is megérkezett a megerősítés, eszerint Schumacheren „az orvosi központban lefolytatott ellenőrzések nem mutatták sérülés nyomait, ezt követően pedig a dzsiddai King Fahad kórházba szállították, hogy elővigyázatosságból további vizsgálatokat végezzenek rajta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!