Schumacher felfedte, hogy 2014-ben „titokban” járt már egyszer a Mercedesnél

Mick Schumacher jövőre a Mercedes tartalékversenyzője lesz a Forma–1-ben, de most elárulta, hogy gokartos korában járt már egyszer a csapatnál, hogy titokban beüljön az istálló szimulátorába.

Mick Schumacher, Mercedes Reserve Driver

Fotót készítette: Mercedes AMG

A Mercedes a mostani bejelentés okán készített egy rövid interjút Schumacherrel, és ebben esett szó arról, hogy Schumacher tinédzserként valójában már járt egyszer Brackley-ben. „A változások egyértelműek 2014 óta, amikor is utoljára jártam itt, hogy részt vegyek egy bizonyos szempontból „titkos” szimulátorozáson.

„Lenyűgöző tehát látni, mennyit fejlődött a csapat azóta is. Mindez pedig megmutatja, hogy miért vannak olyan magas szinten. Nagyon örülök, hogy én is részese lehetek ennek, izgatottan várom, hogy többet lássak belőle és mindenkit megismerjek.”

Még több F1 hír:

Schumacher édesapja, Michael 2010 és 2012 között vezetett a csillagosoknál. 2014-ben az ifjabb Schumacher azonban a Tony Kartnál ment a gokartban, amely a Ferrari F1-es csapatával és versenyzői akadémiájával állt kapcsolatban.

A Mercedes pedig ekkor még nem rendelkezett kiépített tehetségkutató programmal, mivel akkor még nem voltak juniorjaik az együléses kategóriákban. Később ez persze változott, de Schumacher, figyelembe véve az apja sikereit, inkább a Ferrari felé kezdett indulni, és 2019-ben csatlakozott is az ő akadémiájukhoz.

Velük nyerte meg az F2-es bajnokságot 2020-ban, majd versenyzett a Haasnál két szezonon keresztül, az idei év végén azonban távoznia kellett a csapattól, és így nyílt lehetősége arra, hogy csatlakozzon a Mercedeshez, ahol egyébként Toto Wolff igen sokra tartja őt.

Nyck de Vries már most vezethette az AlphaTaurit

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Brown: polgárháborús helyzet volt a McLarennél, amikor megérkeztem
Következő cikk A Mercedes karácsonyi levélben köszönte meg a szurkolók támogatását

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország