KezdőlapFormula 1Schumacher elmondta mi a baj a Ferrarival

Schumacher elmondta mi a baj a Ferrarival

-

Ralf Schumacher szerint egyértelmű, hogy miért nem tud a Ferrari évek óta bajnoki címet nyerni. 

2008-ban mondhatta magát utoljára a Scuderia bajnoknak, ugyanis abban az évben a konstruktőri lista élén zártak. A 2010-es évek elején Fernando Alonsóval kerültek közel a bajnoki címhez, ám a Red Bullt nem tudták legyőzni. Ezután Sebastian Vettellel próbálkoztak, de a 2010-es évek végén a Mercedes akadályozta meg őket a végső győzelemben.

Tavaly ismét jól indult a vörösök szezonja, ám a technikai és stratégiai hibák miatt a Bikák újfent elhúztak. Idén a Red Bull szinte más ligában játszik, míg potenciális ellenfélként az Aston Martin és a Mercedes lépett fel a Ferrari mellé.

Carlos Sainz, Charles Leclerc, Ferrari, F1
Carlos Sainz és Charles Leclerc – Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

A német szakértő szerint egyértelmű hol a hiba a gépezetben.

„Szerintem még mindig a korábbi elnök, Sergio Marchione hitvallása szerint élnek. Ő egy olaszokból álló csapatot akart létrehozni. Nem a nemzetiségnek kellene számítania, hanem a minőségnek. A bátyám korszakában (Michal Schumacher) az volt az erősségük, hogy a csapatban példátlan kompetencia volt. Jean Todt, Ross Brawn, a tervező Rory Byrne, és a bátyám, minden szabadságot megkaptak, amire szükségük volt.” – nyilatkozta Schumacher.

Vassuer hosszú évek óta az első nem olasz csapatfőnök:

Frédéric Vasseur személyében egy francia vezetőt kapott a Ferrari. 2007 óta nem volt erre példa, mikor is honfitársa Jean Todt vezette a Scuderiát. Az egykori versenyző szerint ez a változás pozitív, viszont idén még nem lesz olyan nagy hatással az eredményekre.

„Vassuer elődje, Mattia Binotto túl közel állt a Ferrarihoz, ezért nem tudott megfelelő döntéseket hozni. Vassuer saját maga tapasztalta ki milyen az autósport. Megvan a képessége arra, hogy minden alkalmazottból a legjobbat hozza ki. Ugyanakkor nem hinném, hogy bajnokesélyesek lesznek. Még akkor sem, ha azt kívánom, bárcsak azok lennének. Jót tenne a bajnokságnak, ha többen harcolnának a címért.”

 

ForrásAuto Bild