Schumacher bizonyítani akarja, hogy tévednek, akik nem hisznek benne - F1VILÁG.HU

Schumacher bizonyítani akarja, hogy tévednek, akik nem hisznek benne

HIRDETÉS
A Haas csapatától kiebrudalt Mick Schumacher azt mondja, szeretné „bizonyítani mindenkinek”, hogy igenis helye van a Forma-1-ben.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 17: Mick Schumacher, Haas F1 Team, speaks to the media during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Thursday November 17, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A német versenyző tavaly debütált a királykategóriában a Haas csapatának színeiben, csütörtökön azonban az amerikai istálló bejelentette, nem hosszabbítja meg idén lejáró szerződését. Schumacher így két idény után távozni kényszerül a Forma-1-ből, ám természetesen mindent megtesz azért, hogy visszatérjen.

A fiatal versenyző nem titkolja, csalódott a Haas döntése miatt, az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján pedig kifejtette, bizonyítani akarja, hogy mindenki téved, aki kételkedik képességeiben.

„Szeretném bizonyítani, hogy téved mindenki, aki nem hisz bennem. Mert én tudom, mire vagyok képes” – fogalmazott Schumacher. „Bizonyítottam ezt már az alsóbb kategóriákban is, és nem látom okát annak, miért ne tehetném meg újra.”

Schumacher azt elismeri, hullámzóan alakult idei teljesítménye, elmondása szerint azonban az év második felében jól helytállt Kevin Magnussennel, a csapattárssal szemben.

„Nyilvánvalóan kiábrándító a dolog bizonyos szempontból, mivel úgy érzem, jó munkát végeztem mostanáig. Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, ez nem kétséges. De azt gondolom, alapvetően mindig felfelé ívelt a dolog. És azt gondolom, ez az, ami számít – és ez még csak a második évem volt.”

„Határozottan olyasvalami volt ez, amihez hozzá kellett szoknom – ahhoz, hogy a középmezőnyben harcoljak. És úgy érzem, hogy az év során sikerült ezt megtennünk. És úgy gondolom, minden egyes szituációból a legtöbbet hoztam ki.”

A pletykák szerint Schumacher jövőre a Mercedes tartalékversenyzője lehet. A német elismerte, nyitott arra, hogy beugró legyen valamelyik istállónál.

„Egyszerűen csak szeretném olyan helyzetbe hozni magam, melyben tudom, hogy jó lesz számomra. Hogy ez egy tartalékversenyzői szerepkör, vagy versenyzési lehetőség… Ezt meg kell vitatni, ki kell elemezni. Megvannak a megfelelő emberek körülöttem, akikben bízom és akikkel konzultálni fogok. És aztán remélhetőleg hamarosan elő fogok jönni néhány hírrel.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!