KezdőlapFormula 1Schumacher az Aston Martinhoz kerülhet?

Schumacher az Aston Martinhoz kerülhet?

-

A Haas versenyzője, Mick Schumacher egy riport szerint az Aston Martin listájának élén áll, és Sebastian Vettel helyére kerülhetne.

Az Aston Martin nem a legjobban kezdte a 2022-es szezont és az új szabályozási korszakot. A silverstone-i alakulat jelenleg a 9. helyen áll a konstruktőri bajnokságban, és az eddigi futamokon hat pontot szereztek. A csapat a Spanyol Nagydíjon felkavarta az állóvizet, amikor bemutatta a továbbfejlesztett AMR22-es modellt. Ez az RB18-ashoz való hasonlósága miatt hamar felkeltette a Red Bull, és állítólag korábban az FIA figyelmét is. Az új Aston Martint azóta mindenre engedélyezték. Ez a frissítés azonban Barcelonában nem hozta meg a várt eredményt, Vettel és Lance Stroll is lemaradt a pontokról.

Vettel jövője körül egyre nagyobb a bizonytalanság a csapatnál. A négyszeres világbajnok ugyanis jelentős előrelépés jeleit szeretné látni, ha az idei szezonon túl is elkötelezné magát náluk. A Motorsport.com szerint ugyanakkor egyre inkább úgy tűnik, hogy Vettel 2022 végén búcsút int az Aston Martinnak és a Forma-1-nek. Arról is beszámoltak már, amennyiben Vettel valóban távozik, akkor az Aston Martin csapattulajdonosa, Lawrence Stroll szívesen alkalmazná a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót. Ő még nem írta alá a szerződéshosszabbítást az Alpine-nál a jelenlegi szezonon túlra.

A Motorsport.com azonban azt állítja, hogy most egy új név került szóra, mégpedig Schumacher.

A jelentés szerint az Aston Martin a német piacra kiélezve próbálja javítani európai eladásait. Így egy ilyen nemzetből származó, és a leghíresebb versenyző vezetéknevével rendelkező pilótát erős marketingelemnek tartanak ezen erőfeszítéseikben. A riportban azt is megemlítik, hogy az Aston Martin – nem meglepő módon – nem mozdult rá, hogy megerősítse, Schumacher van a 2023-as listájuk élén.

Természetesen Schumacher szerződése a Haasszal egy kicsit bonyolultabb, mint a legtöbb szerződés, hiszen valójában kétirányú, mivel a Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként is tevékenykedik. A beszámoló szerint ugyanakkor a Haas az egyetlen csapat, ahol a Ferrari helyet tud ajánlani Schumachernek a Forma-1-ben, ami kevésbé bonyolítja a helyzetet.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az Aston Martin már rendelkezik egy második német pilótával a soraiban, mégpedig Nico Hülkenberggel. Ő Vettel helyére érkezett a 2022-es év első két fordulójában, mivel Vettelnek pozitív lett a COVID-19 tesztje.

Schumacher idén még nem szerzett pontot, bár a kezdeti nehézségek után, hogy elérje az új csapattárs, Kevin Magnussen által felállított mércét, a legutóbbi, miami és spanyol futamokon sokkal versenyképesebbnek tűnt.