KezdőlapFormula 1Schumacher aggódott, hogy Vettel otthagyja az F1-et

Schumacher aggódott, hogy Vettel otthagyja az F1-et

-

Ralf Schumacher nagyon örült annak a hírnek, hogy 2022-ben még biztosan versenyezni fog Sebastian Vettel a Forma-1-ben. A korábbi versenyző elmondta tartott attól, hogy honfitársa az év végén visszavonul.

Amikor tavaly Vettel az Aston Martinhoz szerződött, akkor a közbeszédben ez a szerződés egy többéves kontraktusként szerepelt, azonban a csapatfőnök Otmar Szafnauer elárulta valójában ez egy „1+1 éves szerződés volt.”

Ez azt jelenti, hogy a 2022-es szezonra eredetileg egyik fél sem kötelezte el magát a másik mellett, hanem erről csak ideje eljöttével beszélnek majd. Ez az idő most jött el, hiszen nem sokkal ezelőtt az Aston bejelentette, hogy változatlan Vettel-Stroll felállással vágnak neki az új szabályrendszernek.

Schumacher sokáig tartott attól, hogy honfitársa nem fogja folytatni a versenyzést az F1 berkein belül:

„Nagyon örülök, hogy végül ez a döntés született, hiszen ez nagyon fontos mind a német motorsport, mind pedig a Forma-1 számára.” – mondta Ralf Schumacher a Sky Germany-nek.

„Nagy kár volna elveszíteni egy ilyen személyiséget, és egy olyan világbajnokot, mint amilyen Sebastian. Jó párszor nagyon kritikus a dolgokkal kapcsolatban. Tudjuk, hogy nagyon érdekli a környezetvédelem, ami szerintem nagyszerű. Támogatja a dolgokat. És mindig is volt egy kis aggodalom – folytatja-e vagy sem.”

„Szerintem Zandvoortban még mindig nagyon-nagyon rossz hangulatban volt, és nagyon kritikus volt az egész Forma-1-es környezetvédelmi kérdéssel és mindennel, ami ezzel kapcsolatos.”

„Majdnem aggódtam: hmm, most már készen áll, és mindenre gondol, illetve talán a családdal is szeretne időt tölteni.”

„Én csak a saját példámat tudom mondani. Amikor már nincs meg az ebből fakadó örömöd, de továbbra is ott vagy, utazol, miközben a családod távol van tőled. Egyedül vagy a versenypályán, majd felteszed magadnak a kérdést, hogy mi az élet értelme.” – mondta Schumacher.

„Éppen ezért aggódtam miatta.”

„Azonban most már ragyognak a szemei. Már látható az a Sebastian, akit megismerhettünk.” – zárta Schumacher.