KezdőlapFormula 1Salo: Mazepin nem való a Forma-1-be

Salo: Mazepin nem való a Forma-1-be

-

Nikita Mazepin egyszerűen nem üti meg a Forma-1 szintjét és ezért nem is való oda. Ez a véleménye a korábbi F1-es pilóta és FIA steward Mika Salonak, miután az orosz újonc bemutatkozó futama mindössze két kanyarig tartott.

A 22 éves orosz pilóta már az időmérő edzésen is bemutatott két piruettet, azonban a vasárnapi versenyen egy rendkívül amatőr hiba miatt esett ki rögtön a rajt után. A Haas pilótája a kettes kanyarba érkezve túl hamar adott gázt, majd elvesztette uralmát az autója felett és rögtön a gumifalban találta magát.

„Ő az a srác, aki egyszerűen nem való a Forma-1-ben,” – idézi Salo szavait a C More.

Egyes portálok már csak „MazeSpin” néven emlegetik az orosz pilótát a hétvégi teljesítményét követően. Günther Steiner mindezek ellenére megvédte őt, mondván Mazepin csapattársa, Mick Schumacher is megforgott egy alkalommal a verseny folyamán.

„Még túl durván adagolják a gázt, de a soron következő futamok során majd rá fognak érezni ennek az ízére,” – véli az amerikai istálló csapatfőnöke.

„Az autónkat emellett egyáltalán nem könnyű vezetni. Ha néha alapján sikerül megvernünk a Williamst, az már jó eredménynek számít. Az idei szezonban az a célunk, hogy megtanítsuk mindenre a pilótáinkat, hogy 2022-ben már ne legyen semmi olyan problémájuk, amivel általában az újoncok szoktak bajlódni.”

Végezetül pedig Mazepin is értékelte a bemutatkozását, ami igazán felejthetőre sikeredett.

„Minden olyan gyorsan történt és sajnos nem hoztam jó döntést,” – nyilatkozta az orosz a March TV-nek. „Egy nehéz hétvégén vagyunk túl. Ezután az összes magabiztosságamat elveszítettem, szóval ki kell elemeznem, hogy miként lehetek jobb a következő versenyhétvégén.”