KezdőlapFormula 1Sajtó: Zhou és da Costa is esélyes lehet az Alfa Romeónál

Sajtó: Zhou és da Costa is esélyes lehet az Alfa Romeónál

-

Egyes sajtóértesülések szerint a Formula 2-ben versenyző Guanyu Zhou szponzorai 30 millió eurót sem sajnálnának kifizetni az Alfa Romeo számára, hogy a kínai pilóta megkapja a második ülést a hinwili istállónál – írja a planetf1.com.

A spanyol Marca információi szerint a támogatók bármit megadnának annak érdekében, hogy Zhou legyen Valtteri Bottas csapattársa az Alfa Romeónál. Azonban a kínai fiatal helyzete még így sem egyszerű, ugyanis számos más vetélytársa akad az Alfa üléséért folytatott versenyfutásban. Ezen jelöltek közé tartozik például a két Formula E bajnok Nyck de Vries és Antonio Félix da Costa is.

Zhou – aki az Alpine pilótaakadémiájának a tagja – jelenleg a harmadik szezonját teljesíti a Formula 2-ben. A kínai pilóta – aki a tél folyamán megnyerte az ázsiai F3-as bajnokságot- jelenleg három győzelemmel áll az egyéni pontverseny második helyén.

Zhout sokáig a Williamsszel is hírbe hozták, azonban Alex Albon érkezését követően ezen pletykák hamvába is haltak. Máshol pedig aligha lehet majd helye az Alpine juniornak, ugyanis az Aston Martinál Sebastian Vettel és Lance Stroll maradása is biztosra vehető és vélhetően a Haasnál sem változik majd a jelenlegi pilótapáros.

Az ismerős portugál jelölt

A kínai mellett egy másik jelölt neve is felmerült da Costa személyében, akinek a Formula E-ben való jövője igencsak bizonytalan, miután a jelenlegi csapata, a DS Techeetah egy jelentős szponzoruk késői kihátrálása miatt komoly anyagi gondba került és a bajnokságban való indulások is erősen kétségessé vált.

A portugál pilóta – aki fiatal korában a Red Bull kötelékében – ugyan 30 éves jelen pillanatban, azonban a versenyzői kvalitásai egyáltalán nem rosszak. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy majdnem megszerezte a Toro Rosso egyik versenyzői ülését 2014-re, azonban a faenzai csapatnál végül Danyiil Kvjat lett a befutó.