KezdőlapFormula 1Sajtó: Zhou aláírt az Alfához

Sajtó: Zhou aláírt az Alfához

-

Az már eddig is valószínűnek tűnt, hogy Valtteri Bottasnak újonc csapattársa lesz az Alfa Romeónál, viszont most már az is körvonalazódik, hogy a végső befutó az ülésre Guanyu Zhou lesz. Már korábban is beszámoltunk róla, hogy ő a legesélyesebb jelölt, de elvileg már csak a szuperlicensz megszerzése választja el a Forma-1-es debütálástól.

Az olasz Motorsport.com arról számolt be, hogy Zhou már meg is állapodott az Alfa Romeóval. Az, hogy miért nem jelentették még be hivatalosan az érkezését, mindössze a szuperlicensz hiánya miatt lehet.

Mindennek megszerzése azonban nem csak formalitás a kínai számára. Jelenleg ugyan a második az F2-ben, és így meg is lenne neki a kellő pontmennyiség az engedélyhez, azonban ha nem jön ki számára a lépés a bajnokság utolsó versenyein, még sokkal hátrébb is eshet összetettben. Jelenleg 29 szuperlicenszpontja van, és 40 egységre lenne szüksége a debütáláshoz.

Hozzá kell tenni azonban, hogy a koronavírushelyzet miatt elegendő mindössze 30 pont ahhoz, hogy egy versenyző kérvényezze a szuperlicenszet az FIA-nál. Az FIA ezután megvizsgálja, hogy történt-e valamiféle akadályoztatás, amelybe a koronavírus is beletartozik.

Ha Zhou-nak sikerülne bekerülnie a Forma-1-be, ő lenne a széria történetének legelső kínai versenyzője.

Forrásgpblog.com