DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Schumacher érkezhet Vettel helyére

Korábban az a hír járta, hogy Fernando Alonso az Aston elsőszámú célpontja, amennyiben Vettel visszavonul. Most erősen felmerült Mick Schumacher neve is, ami nem kis meglepetés.

Alonsónak nemigen van mit bizonyítania a Formula-1-ben, kétszeres világbajnok és negyvenévesen is kiváló tempóval rendelkezik. Bár a pontversenyben jócskán lemaradt csapattársához, Esteban Oconhoz képest, a versenyképességéhez nem férhet kétség.

Ez kevésbé mondható el egyelőre Mick Schumacherről, aki Formula-3-as és Formula-2-es bajnoki címmel a tarsolyában érkezett a Haashoz és tavaly ugyan könnyedén legyűrte a leggyengébb technikában ülve orosz csapattársát, Nyikita Mazepint, idén viszont látványosan elmarad a kihagyás után visszatérő Kevin Magnussentől.

Sokan már azt is látni vélik, hogy Mick Schumacher egyszerűen nem üti meg azt a szintet, amivel stabil F1-es pilóta lehetne. Most mégis felreppent az a híresztelés, hogy az Aston Martin szívesen megszerezné az ifjabb Schumachert, amennyiben Sebastian Vettel elhagyná a száguldó cirkuszt év végén.

Schumacher válthatja Vettelt az Astonnál?


A Barcelonára hozott fejlesztések ellenére is lassú maradt az autó, a Motorsport.com pedig úgy véli, ez már túl sok lesz Vettelnek és 2022 végén szögre akasztja bukósisakját. A szakoldal tudni véli, hogy pótlására már nemcsak Fernando Alonso lehet esélyes, hanem Mick Schumacher is, aki azonban még egyetlen pontot sem szerzett a Formula-1-ben.

Az F1-es szakoldal arra is alapozza feltevését, hogy az Aston Martin igyekszik Európán belül is kiemelten a németországi piacra összpontosítani, ehhez pedig kifejezetten nagy lökést jelent, ha az istállónál egy német pilóta is versenyez, ráadásul ilyen névvel.

A helyzetet némileg bonyolítja, hogy a Haas a Ferrari motorjait használja és Schumacher is az olaszok akadémiájáról kerülhetett a csapathoz. Az Aston azonban jelenleg a Mercedesszel áll szerződésben. Schumacher helyzetét talán az javíthatja, hogy az első futamok látványos lemaradásához képest némileg már sikerült megközelítenie Kevin Magnussen tempóját. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: