DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Megvan, hogy mikor és hol kezdődik a következő F1-es szezon

Az Auto Motor und Sport tudni véli, hogy jövőre hat tesztnappal lehet hangolni a szezonra, de két külön helyszínen, szokatlan szünettel és a második után rögtön jön is az első futam. Az is megvan, hogy hol.

Az Auto Motor und Sport "szivárogtatott ki" néhány fontos adatot a 2022-es Formula-1-es szezonnal kapcsolatban, többek között azt is, hogy a tervek szerint ismét két teszthetet terveznek a következő idényre. Az elképzelések szerint ha nap állna a csapatok rendelkezésére, elsősorban azért, hogy a vadonatúj autókat egy kicsit jobban megismerhessék - állítólag mindehhez ragaszkodtak az istállók, akiknek nagyon nem tetszett az idei tél, ahol gyakorlatilag felkészülés nélkül kellett felkészülniük az évre.

fer_2



Az AMuS szerint viszont annyival megfűszerezték a két teszthetet, hogy két különböző helyen bonyolítják majd le: február 23-a és 25-e között a szokásos barcelonai pályán próbálgathatják a technikát a csapatok, majd (szokatlanul) két hét szünet következik (ez idő alatt lehet elemezgetni az adatokat), aztán március 11-e és 13-a között jön újabb három nap, de már Bahreinben. 

A portál úgy tudja, hogy ezt követően szinte azonnal, ugyanott, Bahreinben el is rajtol a szezon, amihez szabályt kell módosítani, mert most az azt mondja ki, hogy legalább tíz napnak el kell telnie a teszt és az első versenyhétvége kezdete között. Az AMuS azt is hozzátette, hogy egy héttel Bahrein után, március 27-én már jöhet is a második futam, méghozzá Szaúd-Arábiában.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: