KezdőlapFormula 1Sajtó: Idén sem lesz Szingapúri Nagydíj!

Sajtó: Idén sem lesz Szingapúri Nagydíj!

-

Lehetséges, hogy a Forma-1 vezetőinek az idei Szingapúri Nagydíjat is le kellett fújnia a térségben uralkodó szigorú COVID-19 szabályozások miatt. A száguldó cirkusz mezőnye már tavaly sem versenyzett a Marina Bayben található utcai pályán és idén is egy új helyszínt kell keresnie a sportág vezetőinek a helyére.

A hírről először a BBC számolt be, amit nem sokkal később a motorsport.com meg is erősített. Szingapúrban nagyon szigorúak a beutazási szabályok a koronavírus miatt és az ország kormánya nem kíván enyhíteni ezeken még a Forma-1-es verseny miatt sem.

A Délkelet-Ázsiában található ország minimalizálni szeretné a fertőzések számát és az, hogy több tízezer ember legyen egy helyszínen a verseny alkalmából, ellent mondana  a szabályoknak. A versenyt emiatt kell majd törölni nagy valószínűséggel és így a Kanadai Nagydíjhoz hasonlóan 2020 után feltehetően 2021-ben sem láthatunk majd F1-es autókat Szingapúr utcáin.

Ha az eredetileg október 3-án megrendezésre kerülő versenyt végérvényesen törölni kell, akkor az komoly fejtörést okozna a sportág vezetőinek, ha pótolni szeretnék a szingapúri helyszínt.

Szingapúr ugyanis egy tripla hétvége második állomása lenne a tervezettek szerint. Előtte az Olasz Nagydíj szerepel a versenynaptárban szeptember 26-ai dátummal, utána pedig a szeptember 10-ein Orosz Nagydíj. A Japán Nagydíj pedig majd két héttel az orosz futam után kerülne megrendezésre. A Marina Bay Street Circuit helyére érkező pályának pedig földrajzilag is úgy kell helyezkednie, hogy közel legyen az előbb felsorolt három országhoz.

Ha pedig nem sikerül pótolni a helyszínt, akkor a Liberty Media akár teljes mértékben megváltoztathatja a szezon második felében levő helyszínek sorrendjét.