KezdőlapFormula 1Sajtó: A Ferrari is teljesítette a törésteszteket

Sajtó: A Ferrari is teljesítette a törésteszteket

-

Jól haladnak az előkészületek a Ferrari háza táján a 2023-as szezonra – írja a Motorsport.com olasz kiadása. Az oldal azt is állítja, hogy a Haas után a maranellói istálló jövő évi autója is sikeresen abszolválta az FIA kötelező töréstesztjeit.

A Ferrari egy csalódásokkal teli 2022-es szezont zárt az autósport királykategóriájában. A szezon elején még ők számítottak az első számú esélyesnek, azonban a több fronton való hibáiknak és a fejlesztési versenyben való lemaradásuknak köszönhetően végül mindkét bajnokságban csúfos vereséget szenvedtek a Red Bulltól.

A Vörösök az előttük álló szezonnak már nem Mattia Binottóval, hanem az Alfa Romeótól érkező Frédéric Vasseur-rel vágnak majd neki és a Motorsport.com olasz kiadása nemrégiben arról számolt be, hogy az olaszok átmentek az FIA különböző töréstesztjein és az autójukat már homologizálták is. Ugyan az előbb vázolt tényekről még nem érkezett hivatalos bejelentés, de az információ egyáltalán nem légből kapott.

Ezen kívül még arról is sok pletyka kering a Ferrari háza tájáról, hogy az olasz istálló mérnökei átütő sikert értek el motortéren, ami 2023-ban plusz 30 lóerőben nyilvánulhat meg az idei szezonhoz képest.

Forrásgpblog.com