Sainz továbbra is hallgat az állítólagos jerezi balesetéről

Pletykák szerint Carlos Sainz összetörte az autót a Ferrari és Pirelli gumitesztjén Jerezben, azonban a spanyol pilóta nem akarta kommentálni ezeket a feltevéseket.

Carlos Sainz Jr., Ferrari

Fotót készítette: Ferrari

Carlos Sainz a 2018-as SF71H-t vezethette először Ferrari pilótaként a csapat fioranói tesztjén, majd a héten a Ferrarival már Jerezben tesztelte a Pirelli 2022-es gumijait egy SF90 „összvérautóval”, amit a low-profile Pirellikhez igazítottak.

A Pirelli elmondása szerint Sainz és Leclerc együttesen több, mint 300 kört tettek meg a 18 colos kerekekkel, mind száraz, mint pedig vizes pályán, azonban hamar felmerült egy pletyka, hogy ez könnyedén lehetett volna több is, ha a spanyol pilóta nem töri össze az autót.

A Ferrari pénteki csapatbemutatóját követő sajtótájékoztatóján Sainz nem volt hajlandó kommentálni a feltevéseket, ugyanakkor azt elismerte, hogy „ha bármi történt is, az nagyon apró volt.”

„A Pirelli gumitesztje teljesen privát, szóval nem tudom, hogy mennyit árulhatok el nektek a teszten történtekről” – mondta a spanyol pilóta. „Ha bármi is történt, amiről nem fogok semmit elmondani, az nagyon apró volt.”

Az F1 2022-ben, az újgenerációs autók érkezése után fogja leváltani a régóta szolgáló 13 colos, ballonos kerekeket, hogy a modern autóipari trendeknek megfelelően egy alacsonyabb profilú gumira álljanak át.

Sainz elmondása szerint az első tapasztalatai a gumikkal kapcsolatban „relatíve pozitívak”, de szerinte még nem annyira reprezentatív a mostani élménye, mivel a 2019-es és a 2022-es autó merőben más lesz.

„Egyértelműen érezni lehet egy pár különbséget, de van még egy pár dolog, amin fejleszteni kell, de az első tapasztalataim és az első benyomásaim relatíve pozitívak. Még meg kell várni, hogy felkerüljenek a jövő évi autóra, ami teljesen más lesz.”

A Pirelli új gumijaival kapcsolatban Charles Leclerc is pozitív volt: „Kipróbáltunk egy pár különböző dolgot, és találtunk egy pár pozitívumot is. Szerintem még azért jelentős mennyiségű munka áll előttünk, de a jó irányba léptünk” – zárta a monacói.

Binotto: sokat javultunk az egyenesekben.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez

Ajánlott videó:

Előző cikk Alonso nem lesz ott az Alpine idei autójának bemutatóján
Következő cikk Perez érti, miért nem sikerült másoknak alkalmazkodnia a Red Bullhoz

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország