KezdőlapFormula 1Sainz: Nem vagyunk annyira katasztrofálisak, mint amilyennek sokan tartanak minket

Sainz: Nem vagyunk annyira katasztrofálisak, mint amilyennek sokan tartanak minket

-

Ismét pocsék futamon van túl a Ferrari. A Francia Nagydíjon Charles Leclerc a vezető helyről esett ki, míg a mezőny végéről felzárkózó Carlos Sainz pedig egy stratégiai baklövés miatt bukta a dobogós helyezését.

A verseny utolsó fázisában Sainz a harmadik helyen haladt – egy ötmásodperces büntetés tudatában – amikor némileg váratlanul ki állt kerékcserére. A versenyből tíz kör volt még hátra, így megvolt az esélye, hogy a lágyabb, de kopott abroncsokon kiautózza a megfelelő előnyt. Végül az ötödik lett, a leggyorsabb kört is megszerezve.

Maga az érintett sem értett akkor a kerékcsere szükségességét, sok szakértővel és rajongóval egyetemben, akik komoly kritikákkal illették ismételten a csapatot.

A futam után a spanyol azonban megvédte csapatát, szerinte az újabb bokszkiállás volt a helyes döntés:

„A győzelem nem is, de a dobogó egy tökéletes futammal elérhető lett volna. A 19.helyről indultunk, végül az ötödikek lettünk a leggyorsabb körért járó bónuszponttal együtt. Ez pedig szerintem rendben van és el is fogadom. A csapat tökéletes munkát végzett a stratégiával.” – kezdte Sainz.

„Igen, kint akartam maradni, mert talán benne lett volna egy dobogós helyezés. A csapat sokkal több adatot lát a monitorokon, amit tettek azt a legjobb szándékkal és a legjobb szellemben tették. Az én állaspontom az volt, hogy ha nem tudtam volna megelőzni Checot, akkor kiálltam volna. Abban a pillanatban, ahogy megelőztem, arra gondoltam meglátjuk, eltudok-e húzni.”

„Abban a szakaszban a számok azt mutatták, hogy nem jutottam volna el a végéig. A csapat úgy döntött, hogy biztosra megyünk. Akkor máshogy éreztem, de még nem láttam a számokat.”

„A Ferrarinál nagyon komoly kritikákat olyan dolgokért, amelyeket más csapatok is megtesznek a bokszkiállási ablakban. Nem vagyunk annyira katasztrofálisak, mint amilyennek sokan tartanak minket.”