Sainz: Nem igaz, hogy elkezdték hozzám igazítani az autót! - F1VILÁG.HU

Sainz: Nem igaz, hogy elkezdték hozzám igazítani az autót!

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz határozottan cáfolja, hogy az olasz istálló idei autóját úgy fejlesztették, hogy az jobban kedvezzen neki az idény előrehaladtával – azt mondja, egész egyszerűen megtanulta, hogyan kell vezetni az F1-75-öst.
FERRARI F1 GP BRASILE SABATO 12/11/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Sainz számára nehezen indult a 2022-es szezon, hiszen szemmel láthatóan nehezen tudta tartani a lépést csapattársával, Charles Leclerc-rel, holott 2021-ben jobbnak bizonyult a monacóinál.

Sainz aztán év közben elkapta a ritmust, első győzelmét is bezsebelte, és egyre közelebb tudott kerülni Leclerc-hez. Azt viszont határozottan cáfolja, hogy elkezdték hozzá igazítani a Ferrari autóját, elmondása szerint nincs semmilyen összefüggés az ő teljesítménye, illetve aközött, ahogy a csapat a fejlesztéseket végezte idén.

„Olvastam ezt valahol, hogy az autót az én stílusomnak megfelelően fejlesztették, de ez abszolút nem így van” – mondta a spanyol versenyző. „Az autót pontosan ugyanolyan érzés vezetni, mint a szezon elején. Csupán kevésbé vagyunk gyorsak a Red Bullokhoz, vagy a Mercedesekhez képest.”

„Egyszerűen arról van szó, hogy megtanultam, hogyan vezessem, változtattam a vezetési stílusomon, finomhangoltuk a beállításokat, hogy azok jobban megfeleljenek nekem. De az autót nem az én irányomba fejlődött, vagy ilyesmi, szóval remélem, hogy nem ezt fogják kiemelni, mert teljes hazugság az egész, és nem ez áll az idei év sztorija mögött.”

„Egész egyszerűen túlfejlesztett minket a Mercedes és a Red Bull.”

Sainz beszélt arról is, véleménye szerint csapattársa, Leclerc megérdemelten végzett az összetett pontverseny 2. helyén, megelőzve Sergio Perezt.

„Úgy gondolom, megérdemli a 2. helyet. Egész évben rendkívül erős volt ezzel az új generációs autóval. Rendkívül jól vezetett, és arra kényszerített engem, hogy egy kicsit alkalmazkodjak, és változtassak a vezetési stílusomon, hogy közelebb kerüljek hozzá. Gratulálok neki, mert nagyszerű idénye volt, ami a vezetést illeti, és megérdemelten végzett Checo előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!