KezdőlapFormula 1Sainz nem egy másik Alonso akar lenni

Sainz nem egy másik Alonso akar lenni

-

Hiába követi Alonso csapatváltásait, Carlos Sainz nem ő akar lenni, azt állítja, Alonsóból csak egy van.

Ugyanis mindkét spanyol Faenzában kezdte pályafutását, Alonso 2001-ben a Minardinál, Sainz pedig 2015-ben a Toro Rossónál. Következő csapatuk a Renault volt, majd következett a McLaren, utána a Ferrari.

„Ez azért trükkös, mert voltam már a Renault-nál, mégsem nyertem ott két bajnokságot” – válaszolt a hasonlóságról szóló kérdésre mosolyogva. „Úgy gondolom, hogy nehéz összehasonlítani karriereket, mert nem ugyanakkor csatlakozol a csapatokhoz. Teljesen más időszakokról, más riválisokról van szó. Amit viszont tudok, hogy egy nap szeretnék harcolni a világbajnoki címért, a lehető leghamarabb ilyen pozícióba szeretném magam hozni, mert úgy érzem, készen állok rá.”

„Elképesztően erős pilóta, de soha nem lesz egy másik Fernando Alonso” – tért rá világbajnok honfitársára. „Ő volt az első, az úttörő, sok szempontból. Én csak a saját karrieremet próbálom megcsinálni, a saját módszereimmel, látásmódommal és vezetésemmel. Majd kiderül, meddig jutok ezzel.”

Sainz múlt hónapban már tesztelt a Ferrarival, Fioranóban kipróbálhatta a 2018-as autót.

„Már most láttam néhány jó jelet a Ferraritól, nyilván jön az új motor is, ami megint csak javíthat a helyzetünkön” – nyilatkozta a tesztről a Crash.net-nek. „De szerintem 2021 mindenkinek nehéz év lesz. Mind tudjuk, hogy a Mercedes tovább fog dominálni, és ha nem lenne szabályváltozás, akkor 2021 után is ez lenne a helyzet. Véleményem szerint a Ferrarinak és mindenkinek, aki nem a Mercedes, inkább 2022-re kellene koncentrálnia és meg kéne próbálnia a lehető legnagyobb változást elérni a versenyképesség tekintetében. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari is tudja ezt és 2021 egy átmeneti év lesz. Mindig is a bajnoki cím volt a végcélom a Forma-1-ben, készen állok a következő lépésre a Ferrarinál, aztán majd látjuk.”