Sainz még futamokat nyerne az év további részében

A Ferrari versenyzője képesnek tartja magát arra, hogy az utolsó hat futamon gyarapítani tudja győzelmei számát, amennyiben sikerül lefaragniuk tempóhátrányukat a Red Bullhoz képest.

Carlos Sainz, Ferrari F1-75

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Carlos Sainz szezonja finoman szólva is döcögősen kezdődött, a technikai problémák mellett saját maga ellensége is volt. Több vezetői hibája került értékes pontjaiba, aminek következtében viszonylag gyorsan kiszállt a világbajnoki címért folytatott küzdelemből.

Pályafutása első futamgyőzelmét Silverstone-ban aratta, de egyébként is elmondható, hogy az idény második felére összeszedte magát és egyre jobb teljesítményt nyújtott. Monzában egy rajtbüntetés miatt a mezőny végéről indult, de így is sikerült előre verekednie magát a negyedik pozícióig.

Az Olasz Nagydíjjal lezárult a 2022-es szezon európai része, ezen túl csak az öreg kontinenstől távol versenyeznek majd a Forma-1-es pilóták, Sainz pedig bizakodóan tekint az idény hajrája elé.

Még több F1 hír:

„Nagyon várom ezt a hat futamot. Ezek olyan pályákon lesznek, amelyeket szeretek és amelyek a múltban is feküdtek nekem. Most a szezonnak olyan része következik, ahol általában jól szoktam teljesíteni" - idézte Sainz-t a Soymotor.

A spanyol pilóta reméli, hogy a Ferrari képes lesz előrelépni és közeledni a Red Bullhoz. „Képesnek tartom magam arra, hogy a futamgyőzelmekért küzdjek. Az elmúlt futamokon versenyben voltam a pole pozícióért, de azt meg kell vallani, hogy a Red Bull hihetetlenül teljesít és nagyon megnehezíti a dolgunkat" - fogalmazott a Ferrari versenyzője.

"Ha csak egy kicsit javítani tudunk az autón, és a versenytempóban sikerül néhány tizedet találnunk, akkor újra harcba szállhatunk a győzelemért, ami egyértelmű célunk" - tette hozzá.

Sainz eddig hétszer állhatott dobogóra a Ferrari színeiben, és úgy véli, nagyot fejlődött a szezon elejéhez képest, de sajnálja a szerencsétlenül alakuló rajtot.

 

"Azt hiszem jól haladtam előre a szezon során. Az első győzelem olyasmi, amire nagyon büszke vagyok és ami versenyzőként nagyon izgatottá tesz. A szezon egy kicsit bonyolult volt, mert az elején volt némi balszerencsénk, sokszor nulláztunk, így lemaradtam a bajnokságban" - ismerte el Sainz.

"Aztán sokat javultam, folyamatosan fejlődtem, úgyhogy egyáltalán nem panaszkodhatok" - tette hozzá zárásként.

Melyik gyártóé a legerősebb erőforrás jelenleg a Forma–1-ben?

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Bottas a Netflixnek köszönheti, hogy kilépett Hamilton árnyékából
Következő cikk A Ferrari vezető mérnökének nem mindenre van válasza az F1-75 teljesítményével kapcsolatban

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország