Sainz jövőre Alonsóval harcolna a győzelmekért

Carlos Sainz kijelentette, akkor lenne elégedett a következő évével a Forma-1-ben, ha a dobogókért és a győzelmekért harcolhatna, ráadásul nem is akárkinek az oldalán – a spanyol a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval akar csatázni.

Carlos Sainz Jr., Ferrari

Carlos Sainz Jr., Ferrari

Mark Sutton / Motorsport Images

Carlos Sainz azok közé a pilóták közé tartozik, akik az idei évben egészen remek teljesítményt nyújtanak, különösen a vasárnapokat tekintve. A spanyol 8,5 ponttal még csapattársát, a Ferrarinál jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező Charles Leclerc-t is veri a pontversenyben.

A következő évben azonban még nagyobb célokat tűz ki maga elé Sainz, akinek eltökélte szándéka, hogy önerőből küzdeni tudjon a futamgyőzelmekért, ráadásul egykori nagy példaképével, Fernando Alonsóval kívánja ezt megtenni.

„Szeretném, ha Fernandóval a dobogóért és a győzelmekért harcolhatnánk 2022-ben a mostani helyzetünk helyett, amikor az 5. és 6. helyekért csatázunk” – jelentette ki Sainz az Europa Press kérdéseire.

Még több F1 hír:

„Ez remek szórakozás lenne a rajongóknak. Spanyolországban brutális lenne, ha egy Alpine és egy Ferrari a dobogókért küzdene. Ez nagyon szép lenne” – tette hozzá a spanyol, aki a következő évtől azt várja, hogy mindenki tiszta lappal kezdhessen.

„Mindenki nulláról indul, nem lesz szükség arra, hogy visszahozzuk azt a 6 vagy 7 tizedet, ami elválaszt minket a Red Bull és Mercedes autóitól. Ők még mindig nagyon magas szinten vannak, de a Ferrari elvégezte a szükséges változtatásokat, hogy alkalmazkodjon ehhez az új Forma-1-hez.”

Verstappen számára nem minden a világbajnoki cím

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hivatalos: motorcsere Hamiltonnál, 10 rajthelyes büntetést kap a brit
Következő cikk Hamilton nagy előnnyel nyitott az első szabadedzésen Verstappen és Leclerc előtt Törökországban

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország