Sainz bebetonozta magát a Ferrarinál? Webber szerint a csapat hosszú távra tervezhet...

Carlos Sainz remek időmérős eredményt tudhat a háta mögött Portugáliában, hiszen legyőzte csapattársát, továbbá egyre jobban összhangba kerül a Ferrarival. Mark Webber szerint a maranellói alakulat hosszú távra tervezhet a két pilótával.

Carlos Sainz Jr., Ferrari

Carlos Sainz Jr., Ferrari

Andy Hone / Motorsport Images

Carlos Sainz az egész hétvég során erős benyomást tett, hiszen már a szabadedzéseken látni lehetett, hogy erős tempóval rendelkezik, ám arra talán nem sokan gondoltak volna, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy legyőzze a kvalifikációk során remek teljesítményt nyújtó csapattársát.

A Ferrari azonban igyekezett biztosra menni, így a szerelők a spanyol autójára a lágy keverékű abroncsokat tették fel a Q2-ben, ez pedig azt jelenti, hogy Sainz hátrányba kerülhet a verseny első etapjában a futamon.

„Ezek a gumik hordoznak magukban némi hátrányt a versenyen, de ha jó startot tudok venni, illetve életben tudom tartani a gumikat, azt hiszem, hogy remek pontokért harcolhatunk” – jelentette ki a spanyol.

Még több F1 hír:

„Én jobban preferáltam volna a Q2-ben a közepeseket. Jó tempóm volt, és ha nem kerültem volna forgalomba a második nekifutásomra, biztonságban lettem volna. Azonban az első etap után a Q1-ben továbbra is rendelkeztünk egy szett lágy gumival, és úgy gondoltuk, jobb, ha nem vállalunk felesleges kockázatot.”

Carlos Sainz remek teljesítménye láttán sokan elismerésüket fejezték ki a spanyolnak, hiszen Leclerc köztudottan óriási tehetség, ráadásul már évek óta a Ferrarinál versenyez, ez pedig előnyt jelent a monacói számára.

 

„Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari meg fogja tartania a két pilótáját még hosszú szezonokon keresztült” – jelentette ki Mark Webber. „A stabilitás az alapja a növekedésnek, és én úgy hiszem, hogy Sainz az az ember, akire szükségük van ehhez.”

„Ez okozhat Leclerc-nek némi fejfájást a jövőben” – tette hozzá az ausztrál pilóta, aki azok közé tartozik, akik habár számítottak a spanyol remek szereplésére, arra talán még ő sem gondolt, hogy időmérős körülmények között Sainz képes lesz már most legyőzni csapattársát.

Egy elképesztő onboard: ilyen egy rajt Monacóból Hunt legendás autójával! (videó)

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Mazepin Giovinazzi után ezúttal Latifit blokkolta? Az orosz tagadja a vádakat...
Következő cikk Wolff nem fog őrülten költekezni azért, hogy mindenkit a Mercedesnél tartson

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország