KezdőlapFormula 1Sainz arra számít, hogy hátrányban fogja kezdeni az évet

Sainz arra számít, hogy hátrányban fogja kezdeni az évet

-

Carlos Sainz sejtése szerint a 2021-es szezont kisebb hátrányban fogja megkezdeni új csapattársához, Charles Leclerc-hez képest.

Mivel csak három előszezoni tesztnap lesz, a spanyol újdonsült csapata, a Ferrari szerdán lehetőséget ad neki, hogy a 2018-as autóval pályára gurulhasson Fioranóban. Egyébként Leclerc és a többi Ferrari junior is lehetőséget kap majd a héten.

„Charles remek szezont futott tavaly” – idézi az olasz Mediaset Sainzot. „Ismeri a csapatot, az autót, és őszintén eléggé érett – egyszerre tapasztalt és friss. Úgy gondolom a mezőny legerősebb, vagy legalább az egyik legerősebb pilótája ellen fogok versenyezni. Egy kis hátrányban fogom kezdeni az évadot hozzá képest, mivel nem ismerem annyira az autót, és csak másfél napig fogok tudni tesztelni.”

„Arra számítok, hogy az első félévben üldözni fogom, de az első néhány fordulóban biztos, mert meg kell ismerkednem a csapattal és az autóval” – tette hozzá. „Azonban Charles tökéletes viszonyítási alap lesz arra, hogy kiderüljön, mennyi időre van szükség ennek a szintnek az eléréséhez. A csapattárssal való kapcsolat sosem volt probléma számomra.”