DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: A második hely volt a maximum

Carlos Sainz az ötödik helyről startolva a második pozícióig küzdötte fel magát a szombat esti sprintfutamon: elégedetten értékelt a csapat tempóját illetően és érdekes futamot jósol holnapra.

A Ferrari gyenge időmérője után a sprintfutamon már kiütközött az olaszok tempója, Sainz pedig az első pár kör után gyorsan túljutott Lando Norris McLarenjén és a pole-pozícióból induló, azonban hamar visszaeső Kevin Magnussenen. A közepeseken rajtoló Max Verstappen nem bírt az őt lágyakon üldözőkkel, a spanyol egy bátor bevetődés és egy kisebb összeérés után a világbajnokot is maga mögé utasította, ezzel átvéve a második helyet George Russell mögött. Néhány körrel a leintés előtt ugyan gumikopásról panaszkodott az összetett hatodik helyén álló pilóta, a mögötte érkező Lewis Hamiltonnak azonban már nem volt lehetősége beérni a Ferrarit. 

sainz-sprint-dppi



„Általában jobban kopnak az abroncsaink, mint a Mercedeseké, akik nagyon keményen nyomták. Az első pár körben felhoztam a pozíciókat, és megérkeztem Max és George csatája mögé. Erőszakosnak kellett lennem a holnapi büntetésem miatt, szerintem a második hely volt a maximum a mai napon, boldog vagyok a futamommal és a tempóval. A Mercedesek sokat javultak és nagyon gyorsak voltak a versenyben.”

A Verstappennel való összeéréssel kapcsolatban Sainz így nyilatkozott: „A határon voltam, nagyon nehéz volt megelőzni. Szűken kellett vennem az első kanyart, hiszen a Red Bullok ellen vagy agresszívan kezeled a fékeket, vagy nem tudod megelőzni őket, mert annyira gyorsak az egyenesben. Elnézést kérek az összeérés miatt, de ilyen a versenyzés, néha be kell vállalnod, ha meg akarod csinálni az előzést.”

„Jó a tempónk ezen a hétvégén, viszont a Mercedesek még nálunk is gyorsabbak. Érdekes lesz látni a holnapi versenyt, amikor mindenki megpróbálkozik a közepesekkel, mint tette azt Verstappen ma, meglátjuk, hogyan viselkednek. Ha meg akarjuk verni a többieket, akkor jó futamot kell teljesítenünk” – mondta Sainz a verseny után. 

A Ferrari spanyolja második helye ellenére csupán a hetedik pozícióból kezdi meg a holnapi futamot motorcseréjét követő öt rajthelyes büntetésének köszönhetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: