Russell: Találtunk néhány érdekes dolgot az adatokban, de...

George Russell a hibák ellenére úgy gondolja, hogy meglesz a Mercedes tempója, amennyiben a szezon közben sem állnak le a fejlesztésekkel. A brit szerint Red Bull előttük jár, de még semmi sincs veszve.

George Russell, Mercedes F1 W14

George Russell, Mercedes F1 W14

Zak Mauger / Motorsport Images

Nem indul jól a 2023-as előszezoni teszt a Mercedes számára. Eleinte úgy tűnt, hogy a W14-es konstrukcióval sikerült áthidalni azokat a problémákat, amelyek a W13-asnál jelentkeztek, ám a második tesztnap már jóval probémásabb volt a német gyártó számára.

Lewis Hamilton az autó egyensúlyával küszködött, Toto Wolff pedig azt hangsúlyozta, hogy nem sikerült megtalálniuk a tökéletes beállításokat, amelyekkel ki lehet hozni a rendes potenciált az autóból.

George Russell esetében egy hidraulikus hiba okozott nagy gondot, melynek eredményeképp a fiatal pilóta több mint 90 percet rostokolt a bokszban. A brit azonban úgy gondolja, hogy van mire építkezniük

„Elég sima teszt volt, [amíg] sajnos elő nem jött a probléma, így sok időt vesztettünk” - magyarázta Russell. „De felfedeztünk néhány érdekes dolgot az adatokban, amivel remélhetőleg több köridőt fogunk találni, szóval a pozitívumokat kell megragadnunk.”

„Nem mondanám, hogy hátrányban vagyunk, ez a csapat a szezon során mindig is nagyon jó volt a fejlődésben. Fontos, hogy ne tegyünk mindent egy kalapba, amikor az első versenyre optimális csomaggal kell előállni, hanem biztosítsuk, hogy olyan csomagunk legyen, amelyből könnyen továbbfejleszthetünk, és később talán nagyobb teljesítményt érhetünk el.”

„Ha meg kellene mondanom, hogy mi lesz a jövő héten, akkor úgy vélem, hogy egy kicsit le leszünk maradva a Red Bull mögött, ők jelenleg erős teljesítményt nyújtanak, de mi még nem mutattunk meg mindent. Szeretném azt hinni, hogy végül felzárkózunk hozzájuk.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Nem működött a Ferrari új hátsó szárnya a harmadik tesztnap elején
Következő cikk ÉLŐ F1-ES KÖZVETÍTÉS: bahreini teszt - 3. nap (szombat)

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország