DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Russell szerint jó a Mercedes és harcolhat a dobogóért

George Russell úgy látja, hogy a Ferrari a futamon úgysem olyan jó, mint az időmérőn, annak pedig örül, hogy végre egy vezethető autót kapott a kezei közé.

A nehéz pénteki nap után a szombati időmérőn azért látótávolságon belülre került a Mercedes a mezőny legelejéhez képest, bár a Q3 végén azért csak a hatodik-hetedik helyezte meg a két W14-es. A két pilóta közül George Russell bizonyult gyorsabbnak, a fiatalabb brit pedig annak ellenére is bizakodó hangot ütött meg az értékelése során, hogy Fernando Alonso is előtte zárt.

„A pénteki nap egy sokk volt számunkra, mert egyszerűen nem tudtuk, hogy miért veszítettünk ennyi teljesítményt vagy hogy miért voltunk ilyen messze. Mára eszközöltünk pár változtatást, amik beváltották a várakozásokat, ami pozitívum, de a téli teszt után valószínűleg körülbelül ide vártuk magunkat” – mondta a Sky Sportsnak Russell.

f1-russell-mercedes-w14



„Az volt a célunk, hogy mostanra egy olyan autónk legyen, amire lehet építeni, és nincsenek nagy gondjai, mert a tavalyi év háromnegyede a problémamegoldással telt... most pedig úgy érzem, hogy ezt az autót jó vezetni. Alapvetően jó autónak érződik, most pedig már koncentrálhatunk arra, hogy leszorítóerőt és teljesítményt nyerjünk, amit ez a csapat nagyon sokáig csinált” – magyarázta a brit.

„Szóval vannak egyértelmű pozitív jelek, de még nagyon sok dolgunk van. A versenyre nem lesznek most lényeges változtatások, de szerintem harcolhatunk a harmadik helyért. A Ferrari az elmúlt négy év során mindig erős volt az időmérőkön és szenvedett kicsit a futamokon, szóval annak relatív örülök, hogy nem vagyunk messze tőlük. Fernando inkább sötét ló a Ferrarihoz képest, nagyon jó versenytempót mutatott a teszten, szóval szerintem ez jó csata lesz a dobogóért. Csak az a baj, hogy a Red Bull egy kicsit túl messze van most.” 

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: