DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Russell pontokat bukott, mert nem rajtolt el újra?

A televíziós közvetítésben nem volt egyértelmű, miért nem állt oda George Russell az utolsó kétkörös újraindításhoz. A Williams-pilóta ismét pontszerzést szalaszthatott el.

A Williams-Mercedes önerőből még nem képes arra, hogy pontot szerezzen, ehhez különleges körülmények szükségesek, mint amilyet például Imolában láttunk. George Russell számára így továbbra is marad a középmezőnyben körözgetés, de ahogy Alonso utolsó két körben mutatott előreugrásánál is láthattuk, a fiatal brit számára is óriási esély nyílt volna, hogy megszerezze első williamses egységeit.

Egy technikai hiba miatt azonban már az újraindításnál a rajtrácsra sem tudott felállni, tönkrement az autója. „Gondjaim adódtak a sebességváltómmal. Már a célegyenes felé közelítettem, amikor egyszer csak megszűnt a hajtás és a váltóm nem volt képes sebességbe kapcsolni” – idézi George Russellt a PlanetF1.com szakportál.

Russell váltója megadta magát, így nem maradt esélye a pontszerzésre, pedig a nagy kavarodásban ott volt a lehetőség


„Nem pont ugyanaz a gond jött elő, mint a szombati szabadedzésen, ez valami más volt. Bosszantó, egészen jó versenyem volt addig, az autó gyorsnak mutatkozott és magabiztosan és kényelmesen vezethettem a gépet. A gumikat is egészen jó működési tartományba sikerült hoznom a felvezető kör során, ez pedig vélhetően alaposan kifizetődött volna a start után.”

„Különösen frusztráló így befejezni egy futamot, az utolsó két kör számomra is sok izgalmat tartogatott volna. De sajnos ilyen a versenyzés. A hétvégével összességében elégedett lehetek, újra bejutottam a Q2-be és a versenyen is jól teljesített az autó. Kár, hogy így lett vége a futamomnak” – kesergett Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: