Russell: nem engedhetjük meg, hogy egy McLaren vagy Alpine átugorjon minket

George Russell szerint Bakuban sem szabad csodára számítaniuk a Mercedes 2022-es F1-es autójának versenyképességével kapcsolatban, ugyanakkor szerinte nem engedhetik meg maguknak, hogy a középmezőny többi autója eléjük kerüljön az időmérőn.

Lando Norris, McLaren MCL36, George Russell, Mercedes W13

Lando Norris, McLaren MCL36, George Russell, Mercedes W13

Glenn Dunbar / Motorsport Images

A Mercedes a barcelonai fejlesztési csomagjával szinte teljesen megszüntette az első pár futamukat szabotáló delfinezést, azonban ettől még nem sikerült közelebb kerülniük a Ferrari és a Red Bull alkotta élmezőnyhöz – Toto Wolff frusztráltan jelentette ki, hogy jelenleg a senki földjén vannak.

George Russell szerint ez azonban nem lesz máshogyan Bakuban sem, ugyanis pusztán a nekik kedvezőbb vonalvezetés nem fogja eltüntetni a hátrányukat.

„Az biztos, hogy a vonalvezetés jobban fog kedvezni nekünk, de ez még szerintem önmagában nem fogja megváltoztatni az eredményünket” – idézi Russellt a PlanetF1.

„Monacóban 6 tizedre voltunk az első autótól, Bakuban pedig reményeink és a legjobb forgatókönyv szerint is 3 tizedre leszünk majd tőlük.”

Még több F1 hír:

Russell azonban leszögezte, hogy szerinte az időmérőkön még nem tudták kihozni a maximumot a rendelkezésükre álló csomagból, ezért szorulnak be a futamok elején náluk lassabb autók mögé.

„Több leszorítóerőt kell termelnie az autónak, mert nem voltunk valami erősek a lassabb kanyarokban, különösen nem, ha figyelembe vesszük azt, hogy Barcelonában az egyenesekben és a gyors kanyarokban is mi voltunk a leggyorsabbak” – nyilatkozta Russell többek között a Motorsport.com-nak.

„Jobb tempót kell kihoznunk az autóból az időmérőkön, nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy McLaren vagy egy Alpine folyamatosan átugorjon minket. Ahhoz elég gyors az autónk, hogy így is az előbb említett csapatok előtt végezzünk, de ahhoz már nem, hogy veszélyt jelenthessünk a Ferrarira vagy a Red Bullra.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Mást akar Andrettiék helyett 11. csapatként az F1?
Következő cikk A szimulációik alapján Bakuban is győzhet a Ferrari

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország