Russell: „Furcsa érzés” volt a Mercedesszel tesztelni Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Russell: „Furcsa érzés” volt a Mercedesszel tesztelni Abu Dhabiban

HIRDETÉS
„Furcsa” érzés volt részt venni a Mercedes hivatalos versenyzőjeként a 2021-es idény utolsó Forma-1-es tesztjén – mondta George Russell. A fiatal pilóta két napon át dolgozhatott a Pirelli 18 colos abroncsaival Abu Dhabiban.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 15: George Russell, Mercedes W10 Mule during the Abu Dhabi November testing at Yas Marina Circuit on Wednesday December 15, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A Forma-1 mezőnye kedden és szerdán még Abu Dhabiban körözött, hiszen a Pirelli gumitesztjén a jövő évben használatos abroncsokkal gyakorolhattak, emellett pedig fiatal pilótáknak is lehetőséget adhattak.

A Mercedes 2019-es, módosított versenyautójával Russell körözött mindkét napon – a tavalyi Szahíri Nagydíj óta először dolgozott a Mercedesszel, mely csapat még szeptemberben jelentette be, hogy jövőre ő lesz Lewis Hamilton csapattársa.

„Furcsa érzés, mert a versenyek után számos alkalommal teszteltem már a csapattal az idények végén, és most újra itt vagyunk. De nyilván most először dolgoztam velük, mint a hivatalos versenyzőjük. Nagyszerű nap volt újra együtt dolgozni a srácokkal, és tanulni az új abroncsokról” – mondta a brit versenyző.

„Mindig örömteli élmény egy világbajnok autóval körözni, jelen esetben a 2019-es Mercedesszel, és ezekkel a 18 colos Pirellikkel, amik úgy tűnik, pozitívan reagálnak. Kiváló nap volt!”

Russell elárulta, az új, 18 colos gumik teljesen másképp viselkednek, de élvezetes volt dolgozni velük.

„Hogy őszinte legyek, igazán jó volt vezetni velük. Nagyon más lesz jövőre, hiszen az autók drasztikusan megváltoznak a mostaniakhoz képest. Szóval rengeteg mindent lehet tanulni. Mindenesetre másképp reagálnak a 13 colos gumikhoz képest.”

Russellnek egyébként nem volt egyszerű dolga, hiszen elég nehezen fért be a Mercedes 2019-es autójába.

„Rettentően szűkös az autóban, de jövőre már sokkal jobb lesz, egy kicsit több helyem lesz levegőt venni! Várom már!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!