Russell ezzel a tanáccsal fogadta Schumachert a Mercedesnél

Mick Schumacher számára az egyik legnagyobb kérdés, hogy képes lesz-e visszaverekedni magát Forma-1 mezőnyébe. A fiatal tehetség a Mercedesnél bizonyíthat, a csapat állandó pilótája, George Russell pedig elmondta, ő mit tenne a német helyében.

George Russell, Mercedes W13

Fotót készítette: Mercedes GP Petronas Formula One Team

Mick Schumacher két év F1-es pályafutást követően intett búcsút a Haasnak, minek után az amerikai istálló úgy döntött, hogy szélnek ereszti a fiatal német tehetséget, és helyette a nála jóval tapasztaltabb Nico Hülkenberget szerződtették le.

A legendás hétszeres világbajnok fia ezzel tartalékversenyzői szerepkörbe kényszerült a Mercedesnél, ahol bőven lesz lehetősége elmélyíteni a tudását, hiszen a német gyártó két kiváló versenyzővel és komoly technikai tudással rendelkezik. George Russell ugyanakkor azt gondolja, hogy mind a két oldal profitálhat az együttműködésből.

„Biztos vagyok benne, hogy vannak dolgok, amiket tanulhatunk tőle” – jelentette ki Russell az Auto, Motor und Sportnak adott nyilatkozatában. „Számára valószínűleg hasznos lesz, ha látja, hogyan működik ez a csapat, látja, hogyan dolgozunk együtt Lewisszal, illetve a mérnökökkel.”

„Ha én lennék Mick helyében, szuper keményen dolgoznék a szimulátorban itt Brackleyben, és próbálnék jól beilleszkedni a csapatba” – vélekedett a fiatal brit arról, hogy mi lenne a legfontosabb Mick Schumacher számára.

Russell korábban a versenypályán éles körülmények között is összetalálkozott Schumacherrel, ám akkor nem éppen baráti viszonyban kérte számon a német manőverét a rádióban, aki minden erejével próbálta védeni a pozícióját.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Nyck de Vries rögtön megverheti Cunodát? Tost magabiztos a hollanddal kapcsolatban
Következő cikk Cunoda lesz az AlphaTauri vezére? Egyelőre jól kijön de Vriesszel

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország