Russell: Én vagyok az egyetlen, akinek megadatott, hogy minden idők legnagyobb versenyzőjének csapattársa lehet

George Russell nyíltan beszélt arról, hogy mit tanul a tapasztalt csapattársától, Lewis Hamiltontól a Mercedesnél töltött eddigi közös idejük alatt.

George Russell, Mercedes-AMG, on the grid

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

George Russell kitért azokra az érdekes vonásokra, amelyeket Lewis Hamilton adatain látott az első pár közös hónapban. Russell a Williamsnél eltöltött három év után 2022-re igazolt át a Mercedeshez, ahol a hétszeres világbajnok Hamilton csapattársa lett.

Az általa „viszonylag jónak" nevezett kezdés után Russell vezet Hamiltonnal szemben a bajnokságban, mivel egy futam kivételével mindig az első ötben végzett. Russell szerint a pozitív rajt segített az önbizalmának növelésében, de arra is rámutatott, hogy mennyire sokat profitál Hamilton jelenlétéből.

„Nyilvánvaló, hogy ez sokkal inkább jót tett az önbizalmamnak, mintha hátulról indultam volna, és ha lemaradtam volna. Azt hiszem, az elmúlt néhány évben egyértelművé vált, hogy nem könnyű csapatot váltani és új helyre menni, amikor a garázs másik oldalán már van egy befutott versenyző" - mondta Russell a Beyond the Grid podcastnek, melyet a RacingNews365.com idézett.

Még több F1 hír:

„Összességében ez Lewis területe. Ő már 10 éve itt van, akárhány bajnoki címet nyert a csapattal, és annyi sikert értek el együtt, szóval sosem gondoltam, hogy könnyű lesz. Vannak olyan tulajdonságai, amelyeket határozottan igazak rá, és amelyek számomra nagyon érdekesnek tűnnek" – folytatta.

„Ezeket most nem fogom megosztani, mert én vagyok az egyetlen versenyző a rajtrácson, akinek megadatott az a luxus, hogy minden idők legnagyobb versenyzőjének csapattársa lehetek."

Ahelyett azonban, hogy egyszerűen lemásolta volna Hamilton tulajdonságait, Russell a teniszre és a Rafael Nadal, Roger Federer és Novak Djokovic által a modern korban elért sikerekre utalt.

„Itt van minden idők talán három legnagyobb teniszezője, akik három teljesen különböző módon közelítik meg a játékukat. Szerintem ahhoz, hogy a legjobb legyél, vagy legalábbis a legjobb verziója legyél önmagadnak, nem szabad kimenned és lemásolnod azt, amit a legjobb csinált. Ő a legjobb, mert a legjobbat hozta ki magából, és bármit is csinál, az neki beválik.

„A tenisz világában kit másolsz? Nadalt másolod? Federert másolod? Djokovicot másolod? Nyilván a motorsport világában egyelőre csak Lewis van, de ez a hasonlat elgondolkodtatott. Csak azt kell tenned, ami neked való, ahogyan ez a három nagy teniszező tette."

Verstappent egy benzinkúton hagyta az apja gyerekkorában, miután összetört egy gokartot

Ezek az autók szupergyorsak voltak, de sosem nyertek világbajnokságot:

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Rosberg: Schumacher még nem áll készen egy topcsapatra
Következő cikk Visszahozná a V10-es motorokat a Forma-1-es csapatfőnök

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország