Russell elmondta, hogyan boldogul a „kegyetlen” közösségi médiával

A Mercedes pilótája, George Russell nyíltan beszélt arról, hogy milyen kihívásokkal jár Forma–1-es versenyzőnek lenni, és hogy ez miként van hatással a mentális egészségére.

George Russell, Mercedes AMG, with his girlfriend Carmen Montero Mundt

Fotót készítette: Michael Potts / LAT

A fiatal brit elismerte, hogy a sorozat tagjának lenni egyáltalán nem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják, és bizony vannak különböző kihívások, melyekkel szembe kell néznie, a mások által online megosztott vélemények pedig különösen fájóak és veszélyesek tudnak lenni.

„Ez a munka egyértelműen kihívások elé állítja a mentális egészségedet. Nagyon ellenállónak kell lenned a világban található negativitással szemben, legyen szó a közvéleményről, a közösségi médiáról, vagy a csapat és a saját magaddal szemben támasztott nyomásról” – mondta Russell a The High Performance nevű podcast vendégeként.

„Számomra azonban vélhetően a legrosszabb a közvélemény és a közösségi média oldala, ami kemény, és szerintem azok is át tudják ezt érezni, akik nincsenek mindig a reflektorfényben, mert a közösségi média elég kegyetlen platform.”

Még több F1 hír:

Felmerül a kérdés, hogy ő miként kezeli ezt a helyzetet: „Ne olvass hozzászólásokat. Ez egy elég egyértelmű és egyszerű megoldás.” Russell azonban professzionális segítséget is kér, ha úgy érzi, szüksége van rá. „Van egy pszichológusom, akivel szoktam beszélgetni.”

„Nem járok rendszeresen hozzá, de mindig felhívom, ha olyan helyzet adódik, és mindig úgy teszem le a telefont, hogy jobban érzem magam. Egyfajta teher kerül le a válladról ilyenkor. Sokan mondták, hogy ez olyan, mintha fittebbé akarnál válni. Elmész egy edzőterembe és beszélsz egy személyi edzővel. Ha valami nem hagy nyugodni, akkor nem árt hozzáértő segítséget kérni.”

A mercedeses pedig nem is igazán tudja szavakba önteni, miket mond neki a pszichológusa, de mindig úgy érzi, hogy a végén egyszerűen felszabadultabbá válik. „Nehezen tudom leírni, mit mondott vagy hogyan mondta, de mégis jobban érzem magam tőle. Én tényleg csak ajánlani tudom ezt, még ha korábban nem is csináltunk ilyet. Adjunk neki egy esélyt, aztán kiderül, milyen. Szerintem sokan meglepődnének a hatásán” – zárta Russell a pszichológus kapcsán.

Nem csak az Andretti gondolja komolyan az F1-es belépést

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Webber szerint a brazíliai csapatutasítás meglepte Verstappent
Következő cikk Vettel a 2017-es ütközéséről Hamiltonnal: Ez összehozott minket

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország