Russell "nehezen emésztette meg" társai sikerét a Williamsnél szenvedve

George Russell, a Mercedes Forma-1-es pilótája mesélt arról, mennyire frusztrált volt 2019-es újonc szezonjára, amikor egy nagyon lassú Williamsszel kellett megbirkóznia.

George Russell, Mercedes AMG, meets football manager Pep Guardiola

Fotót készítette: Steve Etherington / Motorsport Images

2019-ben a Forma-1 két olyan pilóta előtt nyitotta meg kapuit, akik sokak szerint történelmet írhatnak. Az egyikük már így is tesz: George Russellről van szó, aki 2022-ben egyetlen Mercedes-pilótaként nyert futamot.

A belsősök és szurkolók által tehetsége, egyenletessége, tempója és intelligenciája miatt egyaránt méltatott versenyző brit fejlődését a Mercedes azzal jutalmazta, hogy elhozták a Williamstől. Azonban, ha Russell ma már valóban képes megverni Lewis Hamiltont, abban a grove-i csapatnak is van érdeme, akik három éve egy pokolian lassú autóba ültették.

Sokan attól tartottak, Russell tehetsége elapadhat a Williamsben, de pont, hogy itt talált magára igazán, mondta el a High Performance podcastban: „Emlékszem, Monacóban Robert (Kubica – a szerk.) előtt voltam kicsit és egy kisebb vonat volt előttem, mondtam magamnak, hogy a legtöbb, amit tehetek, az az, hogy célba érek. Nincs értelme kockáztatni. Nem tudom őket megelőzni.”

Még több F1 hír:

„Aztán a versenyen rájöttem, hogy ezzel a mentalitással ma nem fogok tanulni semmit és a Mercedesnél sem fog segíteni, ha például futamgyőzelemért mehetek. Szóval mindent beleadtam, kockáztatva a 19. helyért, mert erre volt szükségem ahhoz, hogy fejlődjek. Innentől kezdve minden edzésen mindent beleadtam.”

„Igazán egyedi év volt, a csapat a csőd szélén, a hétvégék a túlélésről szóltak, nem az eredményekről. 800 ember munkahelye volt veszélyben és persze, Ausztráliában egy álom vált valóra. Aztán pályára gurultam, az autó négy másodperccel lassabb volt mindenkinél és esett szét, kétszer vagy háromszor leköröztek, én meg azon tűnődtem, hogy vajon tényleg ez az álmom?”

„Elég nehéz volt megemészteni, ahogy Alex (Albon – a szerk.) dobogóra állt, vagy hogy Lando (Norris – a szerk.) mindig pontot szerzett, mert a Formula 2-ben mindkettejüket megvertem. Mindig is racionálisan álltam a dolgokhoz, hiába jöttek nekik az eredmények, mondtam magamnak, hogy az én célom nem a pontszerzés, nem a dobogó, hanem a győzelem.”

„Ráadásul a Mercedes terve miatt tudtam, hogy nekem is meglesz az esélyem. Minden nehéz helyzetben a napos oldalt kell nézni. Egy kiscsapatnál voltam, szóval nem voltam nagyon a rivaldafényben. Emlékszem, hogy párszor hibáztam, de nem sokan vették észre. Ha Alex és Lando hibázott, azt viszont mindenki látta.”


Ocon: Alonso a munka 2%-át végezte az Alpine-nál.

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ezért fog Ricciardo hiányozni a McLarennek Norris szerint
Következő cikk Az Alpine juniorjának fontosabb az F2-es bajnoki cím, mint az F1-es tartalékos szerep

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország