Russell: „Amíg nem vagy világbajnok, semmi sem elég”

George Russell a Crash.nettel készített egy exkluzív interjút, ahol többek között szó volt arról, hogy miként élte meg az utóbbi három évet, melyek során egyre feljebb kúszott a mezőnyben. Elmondta, hogy ugyan örült a javuló eredményeinek, de a végső célját még nem érte el.

George Russell, Mercedes

Fotót készítette: Steve Etherington / Motorsport Images

A soron következő idény mindenképpen a legfontosabb lesz számára, mióta bekerült a Form–1-be. A sokáig sereghajtó Williamsből ugyanis átül a címvédő alakulat autójába, és jó eséllyel Lewis Hamilton lesz majd a márkatársa.

Russellnek nem volt könnyű eleinte elfogadnia, hogy a mezőny legvégén kellett küzdenie lényegében a semmiért, mivel még a pontszerzésre sem volt sansza. Idővel azonban kihívásként tekintett rá, és az utóbbi három szezonban sokat tanult.

Az eredményei pedig az autó javulásával együtt jobbak is lettek, 2021-ben pedig több szempontból is áttörést ért el. Meglettek az első pontjai a grove-i alakulattal, a Belga Nagydíjon elért dobogója pedig csak hab volt a tortán.

Még több F1 hír:

Ő azonban természetesen ennél is jóval komolyabb eredményekre tör, ezért csak akkor lesz elégedett, ha megízlelheti az első helyezettnek járó pezsgőt a pódium legfelső fokán. „Természetesen győztes akarok lenni, világbajnok, mi viszont folyamatosan hátul voltunk. 2020 már erősebb volt, de nem volt elég. 2021 még erősebb volt, de nem volt elég.”

„Amikor először jutottunk a Q2-be, rendesen megünnepeltük. Miután viszont már másodjára vagy harmadjára sikerül, már nem olyan nagy dolog, és a Q3-at akarod. Miután az is meglett párszor, már minden futamon be akarsz kerülni oda.”

„Amíg nem vagy világbajnok, semmi sem elég” – tette egyértelművé, milyen mentalitással versenyez. „Persze, ha választanom kéne az utolsó és a tizedik hely között, akkor az utóbbit választanám. A fejlődés viszont nem lineáris. Még mindig csak tanulok, tehát a tizedik hely nem ér bajnoki címet, de nem is rágódom még ezen.”

„Hálásabb vagyok azért, hogy megtanulhattam a szakmát egy kicsikét a háttérben, mert így felkészülhettem arra, hogy milyen lesz, ha egy olyan autóm van, amellyel végre esélyem lehet elérnem azt, amit el akarok érni.”

Érdekes elmélettel állt elő Jacques Villeneuve

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk „Minél idősebb leszek, annál kevésbé akarok az F1-ben versenyezni”
Következő cikk Marko szerint Sainz esélyes lehet a bajnoki címre

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország