Russell a Mercedes felemás péntekje után: "Nem ez a specialitásunk..."

A Mercedes Forma-1-es pilótája, George Russell nem veszi nagyon komolyan a csapatnak a Spanyol Nagydíj szabadedzésein elért helyezéseit, mondván, a szombatok és a vasárnapok rendre jobban sikerülnek nekik.

George Russell, Mercedes F1 W14

Fotót készítette: Jake Grant / Motorsport Images

A két Mercedes számára nem sikerült valami fényesen a Spanyol Nagydíj pénteki napja, Lewis Hamilton a kora és a késő délutáni gyakorláson sem tudott bekerülni az első tízbe, de Russellnek is egy nyolcadik hely volt a legjobbja.

A fiatal versenyző azonban optimistán értékelte a csapat helyzetét, rámutatva arra, hogy számukra gyakran sikerül rosszabbul a pénteki nap, mielőtt a versenyhétvégék további részére előre tudnak törni:

„Tudjuk, hogy nem vagyunk a péntekek specialistái, gyakran szombaton és vasárnap lépegetünk előre és ennek így is kellene lennie. Vagyunk, ahol vagyunk. Nagyon sokan hoztak fejlesztéseket és mi eleve nem úgy jöttünk ide, hogy mindent lángba borítunk. A begyűjtött adatokból le kell vonnunk, amit csak lehet és holnap haladni vele.”

Russell azt azonban elismerte, hogy más autók, kifejezetten az Alpine-é, nagyon versenyképesnek tűntek alacsony üzemanyagszinten: „Szerintem az Alpine-ok nagyon erősnek tűntek, szóval mi, a Ferrari és az Alpine szoros csatát vívunk majd. Aztán ott van Nico, aki nagyon gyors volt ma, nem tudom, honnan szedte ezt elő.”

„De ezt láttuk Miamiban is, azt hiszem, ott Kevin volt az, aki előttünk végzett az időmérőn, aztán vasárnap változtak a dolgok. Nem hiszem, hogy zseniális napunk lesz holnap, de abban biztos vagyok, hogy a vasárnap jobb lesz, mint a szombat, szóval arra készülünk.”

Azt, hogy hogyan alakult a Spanyol Nagydíj második szabadedzése, itt olvashatjátok el.

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Marko az Alpine-t nagyobb fenyegetésnek tartja, mint a Ferrarit és a Mercedest
Következő cikk Marko: Kisebb problémákkal küszködtünk a második szabadedzésen

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország