Rossi csak a 21. az időmérőn – ez az olasz valaha volt legrosszabb eredménye

Valentino Rossi kijelentette, hogy soha nem teljesített jól a Dohai Nagydíj szombati napján, erre pedig a mostani eredményével sem cáfol rá – az olasz élete legrosszabb időmérős pozíciójával várja a mai futamot.

Valentino Rossi, Petronas Yamaha SRT

Valentino Rossi, Petronas Yamaha SRT

Gold and Goose / Motorsport Images

Valentino Rossi hosszú idő után nem a Yamaha gyári csapatával kezdte meg a felkészülést az idei szezonra, hiszen az olasz rekorder a Petronas SRT-hez tette át a székhelyét. Eleinte úgy tűnt, hogy a csapattal megtalálta a közös hangot, ám a mostani időmérős eredménye rácáfol az eddig mutatott képre.

„Megpróbáltunk javítani a motoron tapasztalt érzésen, de a hátuljával nagyon szenvedtem. Hiányzik a tapadásom a kigyorsításoknál. Sokat szenvedek, és a tempóm sem jó” – kezdte összegzését Rossi, aki 1,7 másodperccel volt lassabb a pole-t érő körnél.

Még több F1 hír:

„Emellett az új gumival a kvalifikáción sosem éreztem magam elég gyorsnak. A múlt héten jó voltam az új gumikon, és ahhoz hasonlóan próbáltunk tenni valamit, hogy fejlesszünk a dolgon, de sajnos nem vagyok elég gyors.”

„Nehéz lesz, hiszen hátulról kell rajtolnom. Meg értenünk az okokat, aztán meglátjuk” – tette hozzá az olasz, akinek egykori csapata, a Yamaha istálló remekelt az időmérőn. Vinales az első sorból, a Rossi helyére lépő Quartararo pedig az 5. helyről várhatja a rajtot.

„Bajban vagyok a tempóval, ami nem elég gyors. Szóval meg kell próbálnom az elől haladó csoporttal maradnom. A múlt héten hosszú sor alakult ki, többé-kevésbé mindenki benne volt, nem voltak nagy különbségek a csoportok között. Szóval megpróbálok velük maradni, aztán meglátjuk.

A Hamilton-Rosberg csata újratöltve...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az újonc Jorge Martiné a pole-pozíció, Rossi csak a 21.!
Következő cikk Quartararo nyerte a Doha GP-t, Martin a dobogón!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország