Rosberg Hamiltonnal viccelődött: „Ez már önmagában tiszteletlen”

Lewis Hamilton tavaly a „valaha volt legjobb csapattársának” nevezte Valtteri Bottast, de mit mond erre korábbi barátból lett ellensége, Nico Rosberg?

World Champion Nico Rosberg, Mercedes AMG F1 shakes hands with team mate and race winner Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

A 2021-es Abu Dhabi Nagydíjjal lezárult Valtteri Bottas ötéves karrierje a Mercedesnél. A 32 éves finn versenyző rögtön a futamot követően átült az Alfa Romeóba, hogy velük vegyen részt a szezont követő teszten.

Azt viszont jól tudjuk, hogy Hamilton nagyon kedvelte Bottast márkatársként és emberként is, és sokáig azért szólalt fel a médiában, hogy ne váltsák le a finnt mellőle, hiszen remekül kijöttek egymással.

Persze az sem volt elhanyagolható tényező, hogy Bottas legtöbbször nem jelentett veszélyt Hamiltonra, legfeljebb egy-egy hétvégén tudta megszorongatni vagy legyőzni őt, de egy teljes éven át képtelen volt vele tartani a lépést.

Még több F1 hír:

Ennek ellenére azért Rosberget is megkérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy Hamilton a valaha volt legjobb csapattársának nevezte Bottast, ő pedig nem tudta teljesen komolyan venni a dolgot, ami a válaszából is látszik.

„Hát, ez már önmagában tiszteletlen. Mi rosszat tettem?” – mondta 2016 világbajnoka. Amikor azonban komolyra fordította a szót, a Sky szakértője is elmondta, hogy pontosan tudja, hogy az ő kapcsolata teljesen más volt Hamiltonnal, mint Bottasé.

„Valtteri rengeteget tett hozzá az összes konstruktőri bajnoki címhez. Öt éven át remek volt a közeg a Mercedesnél, amely merőben eltért az én időszakomtól. Valtteri minden elismerést megérdemel.”

A Ferrari igyekszik minél jobban felkészülni az új szezonra

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az egykori pilóta szerint Hamilton és Verstappen szerepe túl van értékelve a sikerekkel kapcsolatban
Következő cikk A Ferrari állandó versenyzői is a lóerők közé csaptak (galéria)

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország