Rosberg: Fernando Alonso minden idők egyik legjobb Forma-1-es versenyzője, de...

A Mercedes egyszeres világbajnoka úgy véli, a veterán spanyol pilóta sokkal többet is elérhetett volna pályafutása során, ha nem éget hidakat maga mögött karrierje bizonyos pontjain.

Fernando Alonso, Alpine F1 Team

Fotót készítette: Andrew Ferraro / Motorsport Images

Fernando Alonso 32 futamgyőzelmet és 98 dobogós helyezést szerzett a száguldó cirkuszban 2001-es bemutatkozása óta, és két világbajnoki címe ellenére többen is úgy vélik, ennél jóval több volt a pályafutásában.

A kritikusok szerint kétszer is rossz döntést hozott karrierje során, egyszer akkor, amikor a feszültségekkel teli 2007-es szezon után elhagyta a McLarent, majd amikor a Ferraritól visszatért a wokingiakhoz 2015-ben.

A McLaren gyengélkedésének köszönhetően nem sokkal később egy időre vissza is vonult a Forma-1-től, mielőtt visszatért volna korábbi sikerei színhelyére, a Renault-ból közben Alpine-ná alakuló istállóhoz.

Még több F1 hír:

Bár az elmúlt időszakban már nem sok esélye van futamgyőzelemért harcolni, Alonso Kanadában megmutatta, hogy még mindig képes kiváló teljesítményt nyújtani a volán mögött: a montréali időmérő edzésen a második rajtkockát szerezte meg, egy évtized elteltével indulhatott ennyire kedvező pozícióból.

A verseny aztán nem alakult jól a spanyol szempontjából, az Alpine erőforrásában légszivárgás alakult ki, így veszített teljesítményéből, részben ennek is köszönhetően csupán a hetedik helyen ért célba, majd egy büntetéssel a kilencedikként zárt.

Ezzel együtt Nico Rosberg elismerően nyilatkozott a spanyol teljesítményéről. "Nagy rajongója vagyok Alonsónak. Mindannyian tudjuk, hogy tehetségét és képességeit tekintve minden idők egyik legjobbja“ - mondta a német a Sky Any Driven című műsorában.

„Időnként azonban hiányzott belőle a szociális érzékenység, gyakran akadtak nehézségei, hiába versenyzett a legjobb csapatokban a legjobb autókkal, személyes konfliktusai miatt sok hidat felégetett és egy idő után már nem kértek belőle“ - magyarázta Rosberg.

 

„Ez egyértelműen az egyik gyengesége volt a pályafutása során, mert ezek nélkül még nagyobb eredményeket érhetett volna el, de tehetségét tekintve biztosan minden idők egyik legjobbja" - folytatta az egyszeres világbajnok.

„Az, hogy még mindig így vezet, az egyszerűen király. Sajnáltam őt Kanadában, szerettem volna, ha dobogóra áll. Azt hiszem, az Alpine elkövetett egy kis hibát, amikor nem hozták ki kerékcserére a virtuális biztonsági autós szakasz elején“ - értékelt Rosberg.

„Félelmetesen vezet, szóval nem kellene arról elmélkedni, ki veheti át a helyét. Megérdemli, hogy ott legyen a Forma-1 mezőnyében, látványos dolgokat művel a volán mögött és a rajongók világszerte imádják, nagy érték az Alpine számára“ - zárta a német.

Rasszista megjegyzései után azonnali hatállyal felfüggesztette a juniorját a Red Bull


Izgalmasra sikeredett a 2022-es Le Mans is. Tekintsd meg a futam összefoglalóját a Motorsport.com videójában!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Verstappen: még mindig javulnunk kell, hogy felvegyük a harcot a gyorsabb Ferrarival
Következő cikk „Nem volt bátorság Russellék kanadai döntésében, rossz és kockázatos húzás volt“

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország