DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardónak Silverstone-ban sem ment

A McLarenen belül nagyon felborult az erőegyensúly, Lando Norris ugyanis látványosan gyorsabb Daniel Ricciardónál. Az ausztrálnak azonban ezúttal komoly gondjai is adódtak.

Sokan már Daniel Ricciardo pályafutásának végét vizionálják, mert a McLarenen belül Lando Norris feltörli vele a padlót már másfél éve. Furcsa érdekesség, hogy csapattársakként mégis csak az ausztrálnak van futamgyőzelme, még tavalyról. Az idei versenyautót egyáltalán nem érzi a Red Bullnál korábban Verstappen dolgát is megnehezítő Ricciardo, Silverstone-ban pedig tizennégy célbaérőből tizenharmadikként végzett.

„Egész hétvégén rosszul ment, szomorú napokként maradnak meg ezek számomra. Az újraindítástól kezdve folyamatosan szenvedtem a tapadáshiánnyal. Egyszerűen azt éreztem, hogy a többiekhez képest nekem nincs meg a megfelelő tapadásom” – ecsetelte véleményét a leintés után Daniel Ricciardo a sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu munkatársa is részt vett.

A McLarennek nem ment olyan rosszul, mint Ricciardónak


„Egyre másra megettek engem az ellenfelek, semmit nem tudtam tenni ellene, a versenytempóm nem volt rendben. Több problémám is akadt, például amikor a hatos kanyarban ráléptem a fékre, az autó mindenfelé kimozdult az ívről.”

„Úgy véltem, biztosan defektet kaptam, de amikor belenéztem a tükörbe, azt láttam, hogy a DRS-em nyitva van, meghibásodott. Amikor visszacsukódott, már nem mertük újra használni, mert féltünk, hogy esetleg újra, de már véglegesen kiakad nyitott állapotban. Az újraindítás után nem is tudtam támadni az ellenfeleket normálisan.”

„De a legfontosabb magyarázat, hogy nem voltunk elég gyorsak, úgyhogy remélem, kitalálunk erre valamit. Nagyon gyorsan következik az Osztrák Nagydíj, de remélem, sikerül kieszelnünk valami megoldást. Hogy az MCL36-os sokkal jobb lesz-e egyetlen héttel később? Őszintén szólva, ebben az évben ötletem sincs erre. A legfontosabb, hogy Ausztriában sokkal több tapadást találjunk” – tekintett előre Ricciardo, aki tehát tizenharmadikként, míg csapattársa Lando Norris hatodikként szelte át a célvonalat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: