DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Túl merészek voltunk

Az ausztrál szerint csapata túl extrém irányt választott a beállításokkal, ez vezetett a második szabadedzésen történt balesetéhez, melynek során a falba csapódott.

Daniel Ricciardo a pénteki második szabadedzés elején vesztette el uralmát autója felett, és csapódott a Tecpro-falba az Uszodánál, tovább folytatva ezzel hektikus szezonkezdetét. Az ausztrál szerint a balesetet az autó beállításai okozták, mellyel egy kicsit túl messzire ment a csapat.

„Furcsa volt az egész” – kezdte Ricciardo az Autosportnak adott nyilatkozatában. “Általában akkor történik ilyesmi, amikor valaki túlságosan is ráteszi az autóját a rázókőre a 14-es kanyarban, én azonban már a 13-as kanyar előtt elvesztettem az irányítást. Szerintem néhány területen túl extrém beállítást választottunk. A második edzésen nyilván szerettünk volna kipróbálni néhány dolgot, hogy kihozzuk a maximumot az autóból, viszont kicsit túl messzire mentünk. De ki kellett próbáljuk, hogy megtudjuk. Az első körömön voltam, szóval nem tudtam, hogy mire számíthatok. Próbáltam menteni a menthetőt, de sajnos nem sikerült.”

 



Ricciardo azonban szokásához híven pozitív hangulatban hagyta el a pályát, hiszen az első edzésen mindössze egy tizeddel végzett csapattársa, Norris mögött, aki mindkét edzést az 5. helyen fejezte be.

„Élveztem a mait” – folytatta az ausztrál. „Folyamatosan a határon táncoltunk, de összességében úgy gondolom, hogy sikerült felépítenem a megfelelő önbizalmat.” Az ausztrál némileg alátámasztotta Hamilton pályával kapcsolatos megjegyzéseit is. „A pálya elég hepehupás, és az autók is nagyon nehezek, szóval eléggé küzdeni kell velük. A meleg is nehezít rajta egy kicsit, de összességében élveztem, bár azt kicsit sajnálom, hogy nem tudtam kipróbálni a lágy gumikat. De holnap ismét kimegyünk, Lando tempója alapján pedig jó esélyeink lehetnek” – zárta gondolatait Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: