DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Sok más is van a vb-címen kívül

A McLaren ausztrálja szerint ijesztő mindent egy lapra feltenni és az egész életét a vb-címnek alárendelni - szeretne bajnok lenni, de éretten akar hozzállni ehhez a fontos kérdéshez.

Egyre távolabb kerül a hőn áhított világbajnoki címtől Daniel Ricciardo, aki a Red Bulltól való távozása óta nem ült topautóban, volt csapata viszont éppen tavaly ért fel a csúcsra, legalábbis egyéni szinten. Az ausztrál versenyző immár 32 esztendős, a McLaren sem feltétlenül rá, hanem inkább Lando Norrisra épít, így egyre nagyobb esély van arra, hogy nem lesz világbajnok - ez még persze fordulhat, de Ricciardo is tudja, hogy mi a realitás.

"Ha az egész életem munkáját abba ölöm bele, hogy világbajnok legyek, majd a végén mégsem leszek az, akkor vajon depressziós leszek-e életem hátralévő részében? Ezt nem tudom, elég kockázatos dolognak tűnik" - mondta Ricciardo a The Race-nek adott interjújában arról, hogy mennyire létszükséglet neki a vb-cím elhódítása.

riccx



"Ebben a sportban rengeteg a változó, semmi sem garantált és egyáltalán nem fekete-fehér alapon működik. Már megpróbáltam egy kicsit kiegyensúlyozni a dolgokat, a sikereket és amiket elértem az F1-ben. Ha bajnok tudok lenni, az csodálatos. Ha viszont nem, az élet akkor is megy tovább. Így is szerencsés vagyok, hogy éveken keresztül megélhettem az álmaimat. A vb-cím egy trófea és a neved a történelemkönyvekben, de ugyanúgy lefekszel este, ugyanúgy felkelsz reggel" - tette hozzá az ausztrál.

"Nem akarom ledegradálni a dolgot, csak éretten akarok hozzáállni. Lewis hétszeres világbajnok, de vajon más lett-e, mint előtte volt? Ezt nem tudom. Csak azt mondom, hogy ijesztő mindent egy lapra feltenni, és csak ezért dolgozni, mert sok más dolog is van az életben. Én valószínűleg így állok a kérdéssel."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: