DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo nem lelkesedik az IndyCarért

A korábbi Formula-1-es versenytárs, idei Indy500-nyertes Marcus Ericsson elmondása szerint Daniel Ricciardo nem valószínű, hogy az IndyCarban folytatja jövőre.

Miután a McLaren bejelentette, hogy a 2022-es szezon végével Daniel Ricciardo két év után elhagyja a csapatot, és helyére a fiatal ausztrál, Oscar Piastri érkezik, elkezdődtek a találgatások, hogy hol folytathatja pályafutását a nyolcszoros futamgyőztes. A Mercedesnél vagy a Red Bullnál felmerülő esetleges tartalékpilóta szerepkör mellett szó esett arról is, hogy Ricciardo Amerikában versenyezne a következő szezonban.

Az USA Nagydíj hétvégéjén az Indy 500 győztese, Marcus Ericsson beszélt az ausztrállal jövő évi terveiről: „Nem szereti az ovál versenypályákat, nem akar rajtuk vezetni. Nem úgy tűnik, mint aki nagyon lelkes lenne ezzel kapcsolatban, nekem ez volt az érzésem” – mondta a svéd Expressennek.



Ricciardo korábban már elmondta, hogy fél az oválpályákon, tíz éve viszont még lehet, hogy igent mondott volna a kihívásra: „Az Indy 500 győztesének járó gyűrűm viszont lenyűgözte, ettől lehet, hogy meggondolja magát” – tette hozzá viccesen Ericsson.

A korábbi Formula-1-es versenyző arról is beszélt, hogy átérzi az ausztrál küszködését a McLarenben, hisz tudja, milyen érzés egy olyan autót vezetni, amelyben nem magabiztos a pilóta.

„Magam is tudom, hogy milyen az, amikor kezded elveszíteni a magabiztosságodat az autóban, ebből aztán egy ördögi kör lesz, ami mindig a rossz irányba visz. Ő még mindig egy nagyon jó versenyző, nem felejtett el vezetni, csak egy olyan autót kell találnia, ami illeszkedik a vezetői stílusához” – mondta Ericsson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: