Ricciardo négy különböző F1-es csapattal lehet tárgyalásban

Daniel Ricciardo idei és tavalyi szenvedése ellenére sem lenne hiány a kérőkből, ha az ausztrál távozna a McLarentől. Az elmúlt két hétben például állítólag négy különböző csapat is felvette vele a kapcsolatot, hogy megtudja, mik a tervei a következő Forma-1-es szezonra.

Daniel Ricciardo, McLaren and Lando Norris, McLaren

Fotót készítette: Carl Bingham / Motorsport Images

Ricciardót még szerződés köti a McLarenhez, de korántsem biztos, hogy az ausztrál 2023-ban is a wokingi alakulatnál versenyez majd. A pilóta úgy tűnik, egyre kevésbé érzi jól magát, és továbbra is lemarad a folyamatosan javuló Lando Norristól. Ezen nem segítenek azok a kétségek sem, amelyeket Zak Brown nyíltan megfogalmazott a versenyzővel kapcsolatban.

Brown elismerte, hogy Ricciardo nem felel meg az elvárásoknak, és kijelentette, hogy lehetősége van idő előtt szerződést bontani. Eközben egyre erősödnek a pletykák Oscar Piastri McLarenhez való érkezése körül, különösen azután, hogy Piastri tagadta, hogy 2023-ban az Alpine-nál versenyezne.

Még több F1 hír:

A McLaren vezérigazgatója most megvárná, amíg az ausztrál maga dönt a távozásáról, hogy a csapatnak ne kelljen kárpótlást fizetnie a pilótának. Ricciardo viszont nem hagyná, hogy főnöke ilyen könnyen megússza a dolgot, így most egy „állóháború” alakult ki a két fél között.

Mindenesetre az ESPN szerint Ricciardónak rengeteg lehetősége van más F1-es csapatoknál. Állítólag az elmúlt két hétben négy különböző csapat is megkereste az ausztrált, akinek a szerződésében opció van arra, hogy az idei év után elhagyja a McLarent.

Az ilyen tárgyalások a versenyzők és a csapatok között nem szokatlanok, de ez azt jelzi, hogy Ricciardo továbbra is keresett pilóta a királykategóriájában.

Alex Albon többéves szerződést írt alá a Williamsnél!

Íme a spái 24 órás videós összefoglalója:

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Alonso a saját gokart pályáján kezdte meg a nyári szünetet, de az Alpine nem tudott erről - videó!
Következő cikk Leclerc még nem mondott le a világbajnoki címről: „Ez adja nekem a motivációt!”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország