DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo már a rajt után nagyot hibázott

Bár visszatért a pontszerzők közé az F1-es Osztrák Nagydíjon, a McLaren ausztrálja így sem volt felhőtlenül boldog: úgy érzi, akár még előkelőbb pozíciókért is harcba szállhatott volna.

Gyengén indult Daniel Ricciardo számára a spielbergi hétvége, hiszen a pénteki időmérőn már a Q1-ben búcsúzott. Onnan a sprinten a 12. helyig tört előre, majd a vasárnapi versenyen további három pozíciót javítva kilencedik lett, így idén harmadik alkalommal végzett a pontszerzők között az ausztrál. A McLaren pilótája mégsem volt teljesen elégedett, érzése szerint ugyanis egy hiba megfosztotta attól, hogy még ennél is előrébb végezzen:

„Rettenetesen elfékeztem a bal elsőt a startnál. Nem is igazán emlékszem, de azt hiszem, a csapat azt mondta, az 1-es kanyarba menet történt” – idézi Ricciardót a RacingNews365.com szaklap. „Ez így lehetett, mert pozíciót nyertem Norrisszal szemben, aztán viszont tönkrevágtam a gumit, emiatt pedig nagyon szenvedtem abban az etapban.”

ricciardo-spielberg-dppi-1



„De még azt követően sem igazán volt igazán erős a kanyarodásom. Bárcsak néhány tizeddel gyorsabb lettem volna, hogy csatázhassak Landóval és a Haasokkal, de úgy gondolom, hogy egy olyan hétvégén, amelyen igazából egyszer sem voltunk erősek, jól teljesítettünk a kettős pontszerzéssel” – fogalmazott az ausztrál, utalva a csapattárs Lando Norris hetedik helyére is.

Ricciardo azt is elismerte, hogy még mindig nem érzett rá teljesen a McLaren 2022-es versenygépére, nem tud következetes teljesítményt nyújtani a volán mögött:

„Szerintem a nehézséget az adja, hogy eléggé inkonzisztens vagyok. Tudom, hogy a szél meg ilyesmik befolyásolhatják az autót, de emlékszem, hogy az egyik körben 11,2-t futottam, a következőben pedig 10,5-öt, szóval jelentős kilengések vannak, amikor találok fél másodpercet, a következő körben meg megint visszaesek. Annyira a tapadáshatáron megyünk, hogy nehéz igazából tudni, mi fog történni. Úgy gondolom, nyers tempóban is találhatunk még valamit, de pontokat szereztünk, aminek nagyon örülök.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: