Ricciardo különleges hétvégére készül: „mindent megteszek, hogy emlékezetessé tegyem”

A most hétvégi Belga Nagydíjon különleges mérföldkövet ér el a McLaren ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo: ez lesz a 200. versenye a Forma-1-ben, ő pedig mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy a nyári szünetet követően jó formában térjen vissza a pályára.

Daniel Ricciardo, McLaren

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

A McLaren előnyös helyzetben várhatja a 2021-es Forma-1-es szezon folytatását a nyári szünetet követően: bár a hungaroringi nullázásuk után a Ferrari megelőzte őket a konstruktőri 3. helyért folytatott csatában, két olyan pálya következik, amelyek papíron igencsak a wokingiaknak kedveznek.

Az MCL35M legnagyobb erőssége éppen ellentétes az SF21-ével: míg a Ferrari a lassú, addig a McLaren pont a gyorskanyarokat kedveli, a Mercedes-motor jelentette extra pacik pedig jól fognak jönni majd a Kemmel-egyenesben a maranellóiak ellen.

Amellett, hogy a McLaren jó hangulatban várhatja a hétvégi versenyt, Daniel Ricciardo egy kis extra izgalommal várhatja a futamot: ez lesz a 200. nagydíjhétvégéje, ami azt is jelenti, hogy megelőzi majd a négyszeres világbajnok Alain Prostot a Forma-1 örökranglistájának 20. helyén.

Még több F1 hír:

„Ha azt mondta volna nekem valaki 2011-ben Silverstone-ban, amikor bemutatkoztam, hogy el fogom érni a 200 futamos határt, alig hittem volna el” – mondta Ricciardo a McLaren futamelőzetesében.

„Különleges lesz a hétvégém, és nagyon menő mérföldkövet érek el, amire nagyon büszke vagyok. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy emlékezetessé tegyem.”

A Forma-1 kötelező nyári gyárleállása után természetesen újraindult a munka Wokingban is, Ricciardo pedig ismét a szimulátorban folytatta az ismerkedését a McLaren különleges idei autójával, ahogyan azt Andrea Stella elárulta, egy kifejezetten neki írt program segítségével.

„Miután hetekre távol voltunk a Forma-1-től, nagyon várom már, hogy újra Spában, ezen a fantasztikus pályán versenyezhessek. Ez a legtökéletesebb pálya a visszatérésre a gyors részeivel és a brutális szintkülönbség-változásaival. Ezen a héten már újra a szimulátorban készültem a versenyre, és készen állok arra, hogy ismét autóba üljek.”

Visszatér az F1! A Belga Nagydíj hivatalos menetrendje

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Button a Briatore miatt kialakult playboy imidzséről beszélt
Következő cikk Íme a Belga Nagydíj győztesei az elmúlt 10 évből – A négyszeres nyertes Räikkönen nincs a listán

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország